fbq
Uutiset
24.09.2017 20:05
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Tarja ja Pentti
Tässä on Tarja Halosen ja Pentti Arajärven Lapin-piilopirtti: idyllinen mummonmökki maagisessa ympäristössä – kuva!
Uutiset
24.09.2017 20:05
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Presidentti Tarja Halonen, 73, ja hänen puolisonsa Pentti Arajärvi, 69, lomailivat muutama viikko sitten jälleen pienessä punaisessa mökissä lähellä Lapissa sijaitsevaa Angelin kylää. Seiska vieraili paikalla, jossa paikalliset kertoivat, että Pentti on yleensä huomattavasti Tarjaa tutumpi näky lappalaisidyllissä. 

– Tarjaa on viime vuosina nähty aika harvakseltaan. Pentti tulee usein ilman Tarjaa, mutta tänä vuonna he lomailivat täällä pitkästä aikaa muutaman viikon yhdessä, paikalliset kertovat Seiskalle. 

Seiskan tietojen mukaan Pentti omistaa pienestä punaisesta mökistä osuuden, mikä tarkoittaa, että hän saa lomailla siellä tietyn ajan joka vuosi.

Todellinen piilopirtti

Pentin ja Tarjan mummonmökki on todellinen piilopirtti, sillä lähin vähänkään isompi asutuskeskus Inari, jossa on myös lähin kauppa, sijaitsee noin 60 kilometrin päässä. Angelin kylässä itsessään ei ole mitään palveluita, ja koko kylä on oikeastaan vain muutama talo, joiden läpi kulkee päällystämätön ja kuoppia täynnä oleva tie. 

Tarjan mokki

Niin pienessä paikassa kaikki tuntevat toisensa ja paikalliset tietävät aina, kun Tarja ja Pentti ovat paikalla.

– Siitä on vain pari päivää, kun he lähtivät. Tarja toi aktiivipoliitikkoaikoinaan joskus tänne myös valtiovieraita, eräs paikallinen paljastaa.

Luonnon paratiisi

Pieni piilopirtti itse on kaukana luksusmökistä, mutta sitä ympäröivä luonto on sitäkin maagisempaa. Angelin kylän aluetta voi huoletta kutsua todelliseksi luonnonparatiisiksi. Porojen lisäksi pihapiirissä vilisee kauriita, hirviä ja jopa karhuja. Lisäksi alueella saattaa nähdä myös ahman, maakotkan tai suden.

Inari

Patikointimahdollisuudet alueella ovat erinomaiset, ja Lemmenjoen kansallispuiston rajalle on vain muutaman kilometrin kävelymatka helppokulkuisessa maastossa.