fbq
Uutiset
13.02.2018 08:55
Teksti | Kuvat: Mika Heikkilä
Mikko Rasila juo sosiaalisesti.
Tanssii tähtien kanssa -tuomari Mikko Rasila ryyppäsi itsensä koomaan, mutta jatkaa yhä sosiaalista juomista: Tulen aina olemaan alkoholisti!
Uutiset
13.02.2018 08:55
Teksti | Kuvat: Mika Heikkilä

Tanssi Tähtien Kanssa -ohjelman tuomarina tutuksi tullut näyttelijä, tanssija, ohjaaja ja koreografi Mikko Rasila joutui viime kesänä Espanjassa sairaalahoitoon. Mikko sai kantabaarinsa terassilla epilepsiakohtauksen, joka puhkesi rankan juomisen seurauksena.

Lue lisää: Alkoholisoituneen TTK-tuomarin Mikko Rasilan raju kuolinkamppailu kantabaarissaan: Ryyppäsi itsensä koomaan!

Suomessa hänet vietiin heti alkoholivieroitukseen.

Lue lisää: Koomaan itsensä ryypännyt tv-tähti Mikko Rasila yritti karata sairaalasta: Repi letkut irti – sidottiin sairaalasänkyyn!

Päästyään alkoholivieroituksesta Mikko on käynyt terapiassa ja AA-kerhossa.

– Ei ole ollut helppoa olla avoin ja kertoa menettäneensä elämän, ihmissuhteen ja työn sekä tunnustaa olevansa alkoholisti, Mikko myöntää.

Hän sinnitteli neljä kuukautta raittiina ja vietti suurimman osan ajasta yksikseen omassa pienessä kodissaan Helsingin keskustassa.

– Olin tulossa mökkihöperöksi. Yhtenä iltana lähdin kavereiden kanssa ulos ja otin lasin viiniä, Mikko myöntää.

Lue lisää: Kantabaarin tarjoilija pelasti TTK-tuomari Mikko Rasilan hengen – alkoholisoitunut tv-tähti oli tukehtua omaan kieleensä: ”Hengenlähtö minuuteista kiinni!”

– Olen alkoholisti ja tulen aina olemaan. Olen sosiaalinen juoja, enkä ole koskaan juonut yksin kotona. Tarvitsen seuraa ympärilleni, Mikko sanoo.

Mikko on kuitenkin vähentänyt juomistaan kahdella tavalla: hän ei enää juopottele aamusta iltaan, ja hän osaa olla ilmankin alkoholia.

– Olen myös yrittänyt vaihtaa viinin miedompaan olueen, mutta en pidä sen mausta.

Uusi rakas Tinderistä

Näyttelijä kertoo kuitenkin, että hän arvostaa enemmän ystäviensä seuraa kuin juomaa.

– Minusta on ihan kiva olla kotona, tehdä ruokaa ja vain jutella. Meillä oli jouluna hyvä, läpi yön kestänyt keskustelu veljeni Matin kanssa ihan selvin päin.

Lue myös: Pysäyttävä kuva sairaalasta: Koomaan itsensä ryypännyt TTK-tuomari Mikko Rasila heräsi kasvot ruhjeilla – ”En muista mitään!”

– Minusta ei tule absolutistia. Siksi on tärkeää olla rehellinen itselleen, perheelleen ja ystäville.

Vaikka toistaiseksi viimeisin raju ryyppyputki päättyi epilepsiakohtaukseen, niin Mikko näkee tulevaisuutensa positiivisena.

– Sisäelimet ovat kunnossa ja löysin Tinderistä uuden rakkaan, Mikko kertoo.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »