Hyppää pääsisältöön
Saana Sassali luopuu tangokruunusta.

Tangokuningattaren kruunusta luopuva Saana Sassali tyrmää väitteet tanssilavojen kuolemasta: ”Popparit ja rokkarit jäävät kevyesti toiseksi!”

Jarno Kokko, 38, ja Saana Sassali, 30 ovat vielä lauantaihin asti hallitsevat tangokuninkaalliset. He kertovat nauttineensa tangovuodesta sekä ammatillisesti että henkisesti.

– On ollut hieno vuosi, paljon uusia kokemuksia ja uusia ihmisiä. Olen saanut tutustua tanssimuusikon arkeen ja työhön, Saana tiivistää.

– Vuosi on ollut elämäni parhaita. Olen saanut tehdä työtä, josta olen ennen vain haaveillut. Olen nauttinut suunnattomasti, Jarno komppaa.

Saana ja Jarno tietävät, että tangovuoden jälkeenkään menestys ei tule ilmaiseksi. Puheet tanssilavojen kuolemasta he kuittavaat hölynpölynä.
Saana ja Jarno tietävät, että tangovuoden jälkeenkään menestys ei tule ilmaiseksi. Puheet tanssilavojen kuolemasta he kuittavaat hölynpölynä.

 

Lue myös: Tangokuningatar Saana Sassali hankki uuden auton: tuhansia kilometrejä kolmessa viikossa – ”Kaiken maailman rajoittimet, etten aja ylinopeutta”

Mitä seuraavaksi?

Tangovuosi on ohi, mutta nyt vasta alkaa todellinen työ. Kruunusta luopuessa täytyy näyttää osaamisensa ja pysyä ihmisten mielissä.

Moni kuninkaallinen on tangovuoden jälkeen jäänyt keikkailevaksi artistiksi, mutta moni on myös lopettanut laulamisen.

– Kuninkaallisille myydään jo etukäteen keikkoja tangovuoden aikana, ja siinä saa alasta aika kokonaisvaltaisen kuvan. Mutta jos mielii pysyä alalla, täytyy tehdä töitä entistä kovemmin, Saana pohtii.

Jarno nyökyttelee vieressä.

– Ei ole mitään taikatemppua siihen, miten suosio jatkuu tästä eteenpäin. Teen työni niin hyvin kun pystyn. Jos se ei riitä, en sille mahda mitään.

Sekä Jarno että Saana julkaisevat uutta musiikkia vielä tänä kesänä.
Sekä Jarno että Saana julkaisevat uutta musiikkia vielä tänä kesänä.

 

Lue myös: Tangokuninkaallisuus muutti Saana Sassalin elämän - ”Olen opetellut laittamaan hiuksiani ja meikkaamaan!”

Tanssimusiikki elää

Tanssilavojen kuolemasta on ollut paljon puhetta. Jarno haluaa oikaista väärää tietoa.

– Eivät tangot ja perinteinen tanssimusiikki tai tanssipaikat mihinkään kuole. Suomessa on varmaan kymmeniä ellei satoja lavoja, joihin kansa joka viikonloppu menee tanssimaan. Toiset ajavat satoja kilometrejä, että pääsevät katsomaan artistia.

Lue myös: Oho! Tangokuningatar Saana Sassali yllätti rokkikansan – kipusi lavalle laulamaan Deep Purplea!

Myös Saana pitää puheita lavaelämän kuolemasta kummallisina.

– Esimerkiksi Entinen tangokuningatar Saija Tuupanen on yksi Suomen ahkerimpia keikkailijoita. Tanssimuusikot tekevät kaikista eniten keikkaa ja silti aina puhutaan tanssimusiikin kuolemasta. Kun katsoo esimerkiksi Saijan tai Kyösti Mäkimattilan keikkatahtia, siinä jäävät popparit ja rokkarit kevyesti toiseksi.

– Tanssimusiikki on aliarvostettu musiikkigenre, Saana lataa.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Sami Spåra
Kuvat:
Jari Karjalainen ja Seiskan arkisto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!