Tangokuningas Kyösti Mäkimattila on tahkonut lyhyessä ajassa tuhat keikkaa: ”Ja se näkyy naamasta!”

Uutiset | 30.06.2018 13:01

Tuuloksen Kapakanmäen tanssilavan parkkipaikka on täpötäynnä. Isännät vaihtavat tanssikenkiä jalkaansa, neidot viimeistelevät meikkiään auton sivupeilien edessä, jotkut käyvät takakontilla ottamassa rohkaisuryypyn. Tunnelma on kuin Kaurismäen elokuvissa.

Takahuoneessa omaa keikkavuoroaan odottaa komea, 192-senttinen herrasmies. Hän on Kyösti Mäkimattila, 42, tangokuningas vuosimallia 2013.

– Tervetuloa takahuoneglamourin pariin, tangokunkku huikkaa.

Lue myös: Tässä ovat Suomen ihanimmat tanssilavat – tangotähdet listasivat: ”Voiko tanssilava enää kauniimmalla paikalla olla?” – katso kuvat!

Tuhat keikkaa

Kyösti on kiertänyt Suomen tanssipaikkoja teinipojasta saakka. Ensin rumpalina, myöhemmin laulusolistina. Kovimmat vuodet alkoivat tangokuninkaaksi kruunaamisen jälkeen. Suosio on säilynyt näihin päiviin saakka. Siitä kertoo paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö.

Viiden viime vuoden aikana ”Kössi” kertoo tehneensä tuhat keikkaa. Se on paljon jopa iskelmätähdelle.

– Ja sen näkee naamasta. Tänä vuonna pyrin pitämään keikkamäärän hieman hillitympänä, Kyösti miettii.

 

Kyösti ajaa itse keikkamatkansa. – Jään usein hotelliin keikan jälkeen, ja ajan vasta seuraavana päivänä kotiin. En näe mitään sankarillista siinä, että ajaisin väsyneenä aamuksi kotiin.
Kyösti ajaa itse keikkamatkansa. – Jään usein hotelliin keikan jälkeen, ja ajan vasta seuraavana päivänä kotiin. En näe mitään sankarillista siinä, että ajaisin väsyneenä aamuksi kotiin.

 

Lue myös: Ex-tangokuninkaan aviokriisi: kolmiodraama!

Lippis väärin päin

Tanssipaikkojen kestosuosikin mukaan työ vaatii veronsa.

– Energiaa ei riitä esimerkiksi metsänraivaushommiin mökillä. En välttämättä ota moottorisahaa käteeni, vaan soitan sille, joka osaa homman minua paremmin. Muutenkin olen sitä mieltä, että jokainen tehköön, mitä parhaiten osaa.

Lue myös: Tangokuningas avautuu alkoholiongelmastaan: Ex-alkoholistit vetivät minut kuiville!

Kyösti rentoutuu parhaiten kotona tai perheen erämaamökillä.

– Lapsista se rentoutuminen lähtee. Kotona laitan jonkun hauskan autopaidan päälläni ja lippiksen väärin päin, se on rentoutumiskeinoni, Kyösti nauraa.

Lue lisää Kyöstin keikkaelämästä ja suhtautumisesta radioiden soittolistoihin torstaina ilmestyneestä Seiskan extra-lehdestä!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!