Katso kuvat!

Tässä ovat Suomen ihanimmat tanssilavat – tangotähdet listasivat: ”Voiko tanssilava enää kauniimmalla paikalla olla?” – katso kuvat!

Lomalla | 23.04.2018 20:02

Tanssilavat vetävät suomalaisia luokseen vuosikymmenestä toiseen. Lavoilla on koettu niin ensi-ihastukset, suudelmat kuin pettymyksetkin.

Mutta millaisessa tilassa suomalaiset tanssilavat makaavat tänä päivänä? Siitä osaavat parhaiten kertoa ihmisten tanssittajat. Seiska päästää ääneen maamme eturivin lavatähdet.

Tilaa tanssia ja esiintyä!

Ruusulinna

Ruusulinna, Nurmijärvi

Yksi eteläisen Suomen suosittuja lavoja on Nurmijärvellä sijaitseva Ruusulinna. Paikka onkin tanssiväen suosiossa.

– Ruusulinnassa käy paljon tanssiväkeä. Siellä on myös ehkä kriittisin yleisö, ja erittäin hymyilevä henkilökunta, Heidi Pakarinen pohtii.

Aki Samuli kertoo, että Ruusulinnassa on riittävän kokoinen esiintymislava.

– Sekä esiintymislava että tanssiparketti ovat loistavan kokoisia. Siellä on ilo esiintyä.

Aki Samuli

Artisteillekin lettuja ja makkaraa!

Metsälinna

Metsälinna, Ristiina

Etelä-Savon helmi on Ristiinassa Metsälinnan tanssilava. Paikka saa kiitosta erityisesti henkilökunnastaan.

– Ehdottomasti sunnuntailavojen eliittiä. Viihtyisä piha-alue ja hyväntuulinen henkilökunta ovat paikan tavaramerkkejä, Kyösti Mäkimattila toteaa.

Heidi Pakarinen haluaa mainita erityisesti Metsälinnan takahuonetarjoilut.

– Upea keskikokoinen lava, jossa on lämmin tunnelma. Siellä letut ja makkarat tuodaan myös takahuoneeseen. Enpä muista, missä muualla olisi näin täydellinen takahuonetarjoilu hedelmineen ja juomineen.

Heidi Pakarinen

Kiihkeä meininki keskiviikkonakin!

Särkkä

Särkkä, Punkalaidun

Särkän tanssilava sijaitsee niemennokassa keskellä Punkalaitumen hienoa luontoa.

– Voiko tanssilava enää kauniimmalla paikalla olla? Järvimaisemassa on sitä aitoa ja alkuperäistä romantiikkaa, joka on luotu luontaisesti suomalaisten sydämiin, Heidi Pakarinen, kuningatar vuodelta 2013 huudahtaa.

Lava saa hehkutusta myös muilta kuninkaallisilta. Särkän lavalla järjestetään tansseja keskiviikkoisin.

– Kesäkeskiviikkojen kuningatar. Joskus olen miettinyt, että kuinkahan kiihkeää Särkän meno olisi, jos tanssit olisivat lauantaina, Kyösti Mäkimattila pohtii.

Kyösti Mäkimattila

Moderni tekniikka!

Syvälahti

Syvälahti, Kangasniemi

Syvälahden tanssilava on ollut jo 66 vuotta iskelmätähtienkin suosikki. Muun muassa Arja Koriseva on esiintynyt lavalla jo useana juhannuksena ja kuuluu Syviksen vakioartisteihin. Vuoden 2015 tangokunkku Aki Samuli kehuu myös Syvälahden lavaa.

– Siellä on huippukiva henkilökunta, lämmin tunnelma ja yhdessä tekemisen meininki.

Marko Maunuksela antaa kehut vieraanvaraisuudesta.

– Esiintyjistä pidetään hyvää huolta. Sinne tuntee olevansa aina tervetullut. Bonuksena juuri uusittu ääni- ja valotekniikka.

Marko Maunuksela

”Suomen hienoin ja kaunein”

Valasranta

Valasranta, Yläne

Varsinaissuomalainen Valasranta on palvellut suomalaista tanssikansaa jo vuodesta 1955. Se on myös monen lavatähden suosikkilava.

– Runsasmuistoinen lapsuuteni lava, jonka en tiennyt olevan Suomen hienoin ja kaunein. Se selvisi vasta, kun olin käynyt tsekkaamassa kaikki aktiivisesti toiminnassa olevat lavat, vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila kertoo.

Radiojuontajanakin kunnostautunut vuoden 2010 tangokuningas Marko Maunuksela komppaa kollegaansa.

– Yläneellä on modernit puitteet ja nykyaikainen tekniikka talon puolesta. Se on erittäin kauniilla paikalla, ja iloisia tanssijoita on aina paljon. Henkilökunta on mukavaa, ja esiintyjien taukotilat huippuluokkaa. Bonuksena sauna on aina lämpimänä taukotiloissa, Marko kiittelee.

Teksti:Sami Spåra
Kuvat:Linda Lähdeniemi/Punkalaitumen sanomat, tanssilavat ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!