fbq
Uutiset
24.05.2019 06:36
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö ja Seiskan arkisto
Anter Yasa paljasti Rami Adhamin valheet.
Tämä mies paljasti lelusalakuljettaja Rami Adhamin valheet – poliittinen ura nousi pystyyn: ”Olin kuulemma valehdellut ja likasin omaa pesää”
Uutiset
24.05.2019 06:36
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö ja Seiskan arkisto

Helsinkiläinen kansalaisaktivisti Anter Yasa, 26, tunnetaan räväköistä, islamia ja maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivista mielipiteistään. Kurditaustaisella Anterilla on hyvät lähtökohdat kommentoida aihetta, sillä hän saapui Suomeen pakolaisena vuonna 1996.

– Olin 3-vuotias, kun äitini kanssa pakenimme kurdivainoja Suomeen. Isäni on yhä vankilassa Turkissa, sillä hän sai 36 vuoden tuomion ”terroristiseen” PKK-järjestöön kuulumisesta. Isäni opetti yliopistossa, ja kaikki koulutetut ja poliittisesti aktiiviset kurdit otettiin kiinni, Anter kertoo.

Turkin hallitus on luokitellut PKK:n eli Kurdistanin työväenpuolueen terroristijärjestöksi. PKK on ollut uutisissa osallisuudestaan terroristijärjestö Isisin päihittämisessä.

Anterin tie kulki Oravaisten vastaanottokeskuksen kautta Helsingin Töölöön, missä hän asui koko nuoruutensa. Lukion jälkeen hän valmistui korkeakoulusta IT-asiantuntijaksi.

Politiikasta aina kiinnostunut Anter liittyi 17-vuotiaana Vasemmistonuoriin.

– Se ei ollut minun juttuni, vaan vaihdoin demareihin, koska kaikki kaverit olivat siellä. Olin pääsemässä ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa, mutta kaikki muuttui vuonna 2016, kun paljastin demareihin kuuluneen lelusalakuljettaja Rami Adhamin huijariksi.

Lelusalakuljettaja Rami Adhamin tarina oli liian hieno ollakseen totta. Hän joutuu pian vankilaan rikoksistaan.
Lelusalakuljettaja Rami Adhamin tarina oli liian hieno ollakseen totta. Hän joutuu pian vankilaan rikoksistaan.

 

Lue myös: Rahanpesusta syytetyn lelusalakuljettaja Rami Adhamin hurja selitys kuulusteluissa – väitti tuoneensa Suomeen 60 000 euroa taskuissaan!

Valheet upposivat kaikkiin

Adhamin petollisuus selvisi Anterille lelusalakuljettajan Facebook-profiilia vilkaisemalla.

– Tiedän Syyrian sodan ryhmittymät ja alueet, mihin kukin voi mennä. Rami matkusti alueille, joihin avustusjärjestöilläkään ei ole mitään asiaa. Hän matkusti al-Qaidan hallitsemille alueille 30 kertaa vuodessa – ja vei kuulemma leluja!

Lue myös: Rahanpesusta syytetyllä lelusalakuljettaja Rami Adhamilla outoja selityksiä: Osti puutarhamökin arabialaiselle enolleen!

Anter kertoo, miten Ramin tarina upposi Suomessa.

– Hänet kutsuttiin televisioon ja hänestä leivottiin sankaria. Huomasin heti, että Rami on islamisti. Hän piti jihadisteista, ja taustalla oli väkivaltarikoksia.

Helsingin Sanomat teki Anterin selvitystyön pohjalta ison uutisen, mutta Anteria ei jutussa mainittu. Myös Anterin lupaava demariura nousi pystyyn, sillä hän vaati julkisesti puoluesihteeri Reijo Paanasta eroamaan.

– Olin kuulemma valehdellut ja likasin omaa pesää.

Pian tämän jälkeen Paananen ilmoitti jäävänsä pois tehtävistään. Adham puolestaan tuomittiin viime syksynä 10 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Lue myös: Lelusalakuljettajalle 10 kuukauden vankeusrangaistus – korvattavaa yli 220 000 euroa!