Riku Nieminen haluaa ohjaamaan.

Tähtinäyttelijä Riku Nieminen haaveilee uudesta urasta: ”Vahva halu päästä kokeilemaan kykyjä!”

02.07.2019 04:12

Suomalaisten tietoisuuteen Riku Nieminen, 33, nousi Putous-tv-sarjassa vuosina 2010-15. Etenkin Munamies-hahmo vuodelta 2011 oli jättihitti.

– Telkkarin draamapuolella taas ensimmäinen roolini oli Roba-poliisisarjassa, jossa olen vieläkin mukana, Riku sanoo.

Lue myös: Näin Riku Nieminen aloitti ammattinäyttelemisen jo 10-vuotiaana – ”Se oli melkoinen aloitus!”

Elokuvistaan hän nostaa yhden selkeän ykkösen: Juicen, joka sai ensi-iltansa loppuvuodesta 2018.

– Juice oli iso haaste, pitkä prosessi ja hankala mentaalisesti. Ihmisillä on nimittäin Juicesta mielipide ja -kuva. Mielestäni onnistuimme loistavasti, ja olen hyvin ylpeä ja iloinen elokuvasta.

Riku huomauttaa, että Juice-leffa on niin toimiva, että se ylittää kieli- ja kulttuurierotkin. Se on kiertänyt ulkomaisilla elokuvajuhlilla Kiinan Shanghaita myöten.

Tapaninpäivänä 2018 ensi-iltansa saanut Juice on ollut Riku Niemisen tärkein ja haastavin rooli. Teppo Airaksisen menestyselokuvan on nähnyt jo 181 213 katsojaa.
<em>Tapaninpäivänä 2018 ensi-iltansa saanut Juice on ollut Riku Niemisen tärkein ja haastavin rooli. Teppo Airaksisen menestyselokuvan on nähnyt jo 181 213 katsojaa.</em>

 

Lue myös: Näyttelijä Riku Niemisellä on huono omatunto – ”Olen syöksynyt pää kolmantena jalkana!”

Syksyllä konserttikiertue

Kesäkuun Riku vietti Suurin pudottaja -kuvauksissa. Keskikesällä on tovi lomaa ja aikaa ladata akkuja uusiin projekteihin.

Riku tekee muun muassa syyskuussa Juice Originals -kokoonpanon kanssa konserttikiertueen kuudella eri paikkakunnalla.

– Haaveilen ohjaamisesta. Minulla on vahva halu päästä jossain vaiheessa kokeilemaan kykyjäni kameran toiselle puolelle, näyttelijä nauraa.

– Muistan, kuinka jo nuorena poikana olin enemmän kiinnostunut vhs- tai dvd-elokuvan kulissien takaisista kohtauksista tai pilalle menneistä pätkistä kuin itse elokuvasta.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!

Teksti: Jari Peltomäki
Kuvat: Pasi Murto ja Filmikamari

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!