kokaiini

Syyttäjä puhui Jori Lehterään liitetyssä kokaiinivyyhdissä syytetyn pussiin: Väärästä ilmiannosta seuraa kovempi rangaistus kuin, mitä teille haetaan!

08.01.2019 11:24

Tampereen suurta mediahuomiota saaneen kokaiinivyyhdin käsittely jatkuu tänään tiistaina (8.1) Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tapauksesta seurasi mediasirkus, koska yksi syytetyistä on NHL-tähti Jori Lehterä. Lehterän osuutta oli tarkoitus käsitellä tänään, mutta häntä ei ole saatu haastettua, eikä hän ollut läsnä oikeudessa. Käsittelyn aluksi oikeus päätti, ettei Lehterän osuutta siksi käsitellä.

Lehterä
Huumekauppiaaksi tunnustautunut epäilty nimesi Jori Lehterän esitutkinnan aikana tehdyissä kuulusteluissa yhdeksi henkilöksi, jolle hän huumeita myi. Oikeudessa syytetyn puolustus kuitenkin kieltäytyi vahvistamasta yhdenkään huumeiden ostajan henkilöllisyyttä.

Oikeudessa kuitenkin käsiteltiin parin muun syytetyn osuudet. Syytetyt olivat kokaiinin ostajia, joita syytettiin lievemmistä huumausainerikoksista kuin päätekijöitä. Jutun päätekijäksi epäillään 34-vuotiasta iranilaistaustaista miestä ja syyttäjä hakee hänelle 10 vuoden vankeusrangaistuksesta noin 1,82 kokaiinikilon levittämisestä Tampereella vuonna 2018.

kokkeli
Maahan tuotu kokaiini oli poikkeuksellisen puhdasta. Pääepäiltyjen epäillään jatkaneen sen noin 50-prosenttiseksi ennen eteenpäin myymistä.

Syytetty muutti kertomustaan

Yksi tänään oikeudessa syytetyistä oli esitutkinnan aikana kuulusteluissa nimennyt pääepäillyn henkilöksi, jolta hän oli kokaiinia ostanut. Oikeudessa hän kuitenkin perui puheensa. Syyttäjä tarttui asiaan heti ja totesi, että syytetty on saattanut sortua väärään ilmiantoon, jos hän on nimennyt huumeiden myyjäksi ihmisen, joka ei sitä todellisuudessa ole tehnyt.

- Väärästä ilmiannosta seuraa suurempi rangaistus kuin siitä, mitä teille tässä oikeudenkäynnissä haetaan huumausainerikoksista. Teille haetaan sakkorangaistusta, mutta väärästä ilmiannosta voi seurata vankeutta, syyttäjä totesi.

Syytetty meni hämilleen ja syyttäjä joutui selittämään asian kolmeen kertaan. Syytetty kuitenkin pysyi kannassaan. Väärä ilmianto tarkoittaa sitä, kun joku antaa tuomioistuimelle, esitutkintaviranomaiselle tai jollekin muulle viranomaiselle väärän tiedon ja aiheuttaa siten vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai että hänen kohdistetaan jokin muu pakkokeino. Väärästä ilmiannosta on rangaistuksena sakkoja tai enintään kolme vuotta vankeutta.

Tampereen kokaiinivyyhdissä on syytettynä yhteensä 22 henkilöä.
 

Teksti: Sami sinokki
Kuvat: poliisi

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!