fbqSuomen Big Brotherissa historiaa tehnyt transnainen Ella Toivainen avoimena: Koulussa kiusattiin ja armeijassa vähäteltiin ongelmiani | Seiska
Uutiset
30.11.2020 07:57
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto ja Atte Kajova
Ella Toivainen
Suomen Big Brotherissa historiaa tehnyt transnainen Ella Toivainen avoimena: Koulussa kiusattiin ja armeijassa vähäteltiin ongelmiani
Uutiset
30.11.2020 07:57
Teksti: Henryk Björkström|Kuvat: Seiskan arkisto ja Atte Kajova

Big Brotherista tuttu Ella Toivainen, 23, kertoo saaneensa putoamisensa jälkeen viestivyöryn. Valtaosa katsojien yhteydenotoista on ollut positiivisia.

– Monet ovat kehuneet rohkeuttani mennä ohjelmaan. Suomen Big Brotherissa ei ole ennen ollut transnaista, joten uskon, että annan esimerkilläni rohkeutta.

Lue myös: BB-Ellan erikoishaastattelu Seiskassa: Korjaan sukupuoleni leikkauksella

Ella alkoi elää avoimesti transsukupuolisena vuonna 2018, mistä lähtien hän on tuntenut olevansa onnellisempi. Takana on kuitenkin vuosien kivinen tie, jonka varrella Ella on joutunut tekemään kipeitäkin ratkaisuja.

Lue myös: Transsukupuolinen Big Brother -tähti Ella Toivainen kipeästä ratkaisustaan: Jouduin hylkäämään rakkaan harrastukseni

Armeijassa ahdisti

Ella huomasi koulussa, ettei ollut niin kuin muut pojat. Miehen rooliin asettuminen tuotti hankaluuksia myös asepalveluksen aikana. Vaikeudet koettelivat niin henkistä kuin fyysistä terveyttä.

– Koko kouluaika oli minulle vaikeaa, koska minua kiusattiin. Armeijakin oli haastavaa, sillä terveys reistaili koko ajan. Minulla oli huono olo, ja tuntui, että siellä vähäteltiin monia ongelmiani.

Näyttävää tyyliä rakastava Ella kertoo kiinnostuneensa kauneudenhoitoalan AMK-opinnoista. – Kosmetiikka kiinnostaa, ja siksi ala viehättää.
Näyttävää tyyliä rakastava Ella kertoo kiinnostuneensa kauneudenhoitoalan AMK-opinnoista. – Kosmetiikka kiinnostaa, ja siksi ala viehättää.

Lue myös: BB-Valvomo: Ella läyhäsi talossa huolella – pyörsi puheitaan talosta poistuttuaan: ”En koe sen olleen p**kanjauhantaa”

Termit kuntoon

• Transihmiset-käsite kattaa esimerkiksi transsukupuoliset ja muunsukupuoliset henkilöt.

• Sukupuoli-identiteetti tarkoittaa ihmisen omaa kokemusta sukupuolestaan tai sukupuolettomuudestaan.

• Transsukupuolisen henkilön identiteetti ei vastaa hänelle syntymässä määritettyä sukupuolta.

• Transsukupuolinen ihminen voi korjata kehoaan vastaamaan omaa sukupuoli-identiteettiään.

• Tämä tarkoittaa yleensä lääketieteellisiä toimia, mutta prosessiin kuuluu myös juridinen ja sosiaalinen puoli.

Lähteet: Seta ja Trasek