Podcast

Suomalaisartisti avoimena elämänsä raskaista hetkistä – kävi läpi uupumuksen ja masennuksen: Tuntui, että elämästäni puuttuivat merkitykselliset asiat!

Uutiset | 14.11.2018 17:29

Suomen uusi laulajalupaus Eroma kertoi Seiskalle riipaisevan tarinan Kolmesataa-debyyttisinglensä tarinan taustoista.

Lauluyhtye Viidestä julkisuuteen noussut Eroma lanseerasi soolouransa kappaleella, jonka sanoitukset riipaisevat syvältä. Muusikko purki kappaleeseensa raskaan elämäntilanteensa, jolloin hän kyseenalaisti oman olemassaolonsa tärkeyden.

− Kun sain kappaleen tehtyä, ajattelin, että jos se voi auttaa muita ihmisiä, niin se on ykköstavoitteeni. Kappale syntyi aika pitkän prosessin tuloksena. Alun perin minulla oli osa ensimmäisestä säkeistöstä: ”Mikä mua silloin esti, vaik ahdisti niin helvetisti? Taisin miettiä, että mun äiti ei siitä ikinä selviäisi.” Nämä neljä riviä odottivat Word-tiedostossani aika pitkään. En oikein tiennyt, mitä tekisin sillä, koska aihe ei ole mikään kevyt. Kappale kertoo siitä ihanasta hetkestä, kun on saanut elämänhalunsa takaisin. Laulan siinä, kuinka haluan nähdä kaikki asiat, joita elämällä on tarjottavana, Eroma kertoo Seiskan Pinnan alla -podcastin haastattelussa.

Lue myös: Kaisa Liski avoimena rankasta lapsuudestaan: Minut yritettiin ostaa 10 000 markalla!

Kuuntele Eroman podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa:

Hän paljastaa käyneensä läpi työuupumuksen ja masennuksen. Etenkin lauluyhtye Viiden aikoina tahti oli kova ja tiivis. Yhtye julkaisi kaksi albumia vuoden aikana, ja Eroma hoiti kappaleiden sovitusten lisäksi muun muassa keikkamyynnin.

− Muistan, että olimme laulamassa Ylen aamutelevision jouluspesiaalissa jouluaattona 2010. Muistan, kun keikan jälkeen olin lähdössä vanhempieni luokse joulun viettoon, ja aloin vain itkeä autoon päästyäni. Muistan, että lähdin joululoman jälkeen vielä lomamatkalle Kuubaan, mutta en muista siitä kahden viikon matkasta yhtään mitään.

Masennus tuli Eroman elämään joitain vuosia työuupumuksen jälkeen.

− Kai sitä voi sanoa kriisiksi. Kadotin ajatuksen siitä, mikä elämäni tarkoitus tai sisältö olisi. Masennuin, kun koin, ettei minulla ole mitään pointtia täällä; musiikillani ei ole merkitystä, enkä voi tehdä sellaista musiikkia kuin haluaisin. Ja vaikka voisin, ei kukaan kuulisi sitä. Siihen liittyi varmasti ammatillinen identiteettikriisi. En ollut onnellinen. Tuntui, että elämästäni puuttuivat merkitykselliset asiat.

Lue myös: Anne Kukkohovi joutui järkyttävän hyökkäyksen uhriksi – syytettiin valehtelijaksi somessa: Surullista, jos joku oikeasti ajattelee niin!

Henkisesti rankka elämäntilanne aiheutti sen, että sosiaaliset kanssakäymiset tuntuivat Eromasta äärimmäisen vaikeilta ja raskailta.

− Revin itseäni ulos välillä, ja kävin työhön liittyvissä tapaamisissa, mutta se oli niin raskasta, että tarvitsin toipumiseen viikon. Kaupassa käyminen oli mahdotonta, ja pakoilin tuttuja hyllyjen väleihin. Pari kertaa tapahtui niin, että ihminen kysyi kuulumisiani, ja minä menin aivan lukkoon tai aloin itkeä. Ne olivat minulle rankkoja tilanteita, joten välttelin niitä ja kökötin kotona.

Kuuntele Eroman podcast-haastattelu kokonaisuudessaan Youtubessa:

 

Teksti:Antero Alhonen
Kuvat:Eva-Liisa Orupöld
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!