Stefan Thermanille ehdollista vankeutta törkeästä rattijuopumuksesta ja huumerikoksesta - 6 900 euron sakot!

Uutiset | 27.11.2020 13:47

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi liikemies Stefan Thermanin, 32, perjantaina 40 päivän ehdolliseen vankeuteen  törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Thermanin koeaika päättyy tuomion mukaan 28. marraskuuta 2021.

Thermanille tuomittiin myös 25 päiväsakon suuruinen sakkorangaistus, joka tekee hänen tuloillaan yhteensä 6 900 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan rikosuhrimaksua 80 euroa sekä 166 euroa päihdetutkimuskustannuksia valtiolle

Käräjäoikeus piti oikeudenkäynnin niin sanottuna kirjallisena menettelynä ja tuomio annettiin myös välittömästi kirjallisena. 

Syyttäjä Antti Sundberg haki alun perin Thermanille 40-50 päivän mittaista ehdollista vankeusrangaistusta sekä 20-30 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Seiska yritti tavoitella Thermania kommentoimaan asiaa, mutta häntä ei saatu kiinni.

Lue lisää: "Kun Martina alkoi meuhkaamaan, minun oli pakko päästä pois" - syyte: amfetamiinia vetänyt Stefan Therman hyppäsi kriisipääsiäisenä rattiin 1,32 promillen kännissä - rattikäryn karu tausta paljastui

Myönsi rikokset

Tuomio liittyy Thermanin törttöilyyn auton ratissa viime pääsiäisena. Therman hyppäsi pääsiäisviikonloppuna riidan päätteeksi rattiin ja lähti kaasuttamaan Hangon-tiluksiltaan Helsinkiä kohti. Ennen ajelun alkamista Therman oli riidellyt entisen avopuolisonsa, kuntovalmentaja Martina Aitolehden, 38, kanssa. Myöhemmin selvisi, että pariskunta oli juuri eronnut ennen kuin Therman hyppäsi rattiin.

Kohun myötä selvisi myös, että Thermanin ex-siippa Martina oli soittanut poliisit Stefun perään. 

– Ei siihen puheluun rohkeutta tarvittu. Minusta se oli itsestä selvää. Ajattelin, että teen hänelle palveluksen, Martina kertoi toukokuussa Me Naiset -lehdessä, miksi soitti poliisit ex-miehensä perään.

Poliisi nappasi Thermanin kesken ajelun tien päältä Raaseporista Karjaan kohdilta. Kohuissa viihtynyt liikemies puhalsi 1,4 promillen lukemat poliisipartion mittariin. Hänelle tarjotusta pikahuumetestistä mies kieltäytyi kohteliaasti vedoten niiden uskottavuuteen.

Lue lisää: Stefan Thermanille syyte törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta - kärysi ratista kriisipääsiäisenä

Verikokeissa Thermanin veressä oli 1,32 promillea alkoholia ja hän antoi lisäksi positiivisen tuloksen amfetamiinin käytölle.

Esitutkintamateriaalista selviää, että Therman myönsi ajaneensa autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja lisäksi hän myönsi syyllistyneensä huumausaineen käyttörikokseen. Amfetamiinin käytön Therman kuitenkin kielsi.

Lisäksi Therman oli kertonut poliiseille nauttineensa ennen ajoon lähtöä kolme gintonicia ja pari lasia punaviiniä. 

- Koskaan en ole kyseistä ainetta (amfetamiinia) keltään ostanut enkä käyttänyt. Myönnän huumausaineen käyttörikoksen, koska verestäni on amfetamiinia löytynyt, vaikka en tiedä, miten se sinne on joutunut, Therman sanoi esitutkintamateriaalin mukaan poliiseille.

 

Teksti:Olli Suominen & Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!