"Kun Martina alkoi meuhkaamaan, minun oli pakko päästä pois" - syyte: amfetamiinia vetänyt Stefan Therman hyppäsi kriisipääsiäisenä rattiin 1,32 promillen kännissä - rattikäryn karu tausta paljastui

Uutiset | 25.11.2020 10:22

Seiska paljasti viime pääsiäisen jälkimainingeissa, että kohuliikemies Stefan Therman, 32, jäi kiinni päihtyneenä ajamisesta.

Therman hyppäsi pääsiäisviikonloppuna riidan päätteeksi rattiin ja lähti kaasuttamaan Hangon-tiluksiltaan Helsinkiä kohti. Ennen ajelun alkamista Therman oli riidellyt entisen avopuolisonsa, kuntovalmentaja Martina Aitolehden, 38, kanssa. Myöhemmin selvisi, että pariskunta oli juuri eronnut ennen kuin Therman hyppäsi rattiin.

Lue lisää: Ero! Martinan ja Stefanin suhde on ohi!

Kohun myötä selvisi myös, että Thermanin ex-siippa Martina oli soittanut poliisit Stefun perään. 

– Ei siihen puheluun rohkeutta tarvittu. Minusta se oli itsestä selvää. Ajattelin, että teen hänelle palveluksen, Martina kertoi toukokuussa Me Naiset -lehdessä, miksi soitti poliisit ex-miehensä perään.

Nyt julki tulleesta esitutkintamateriaalista ja haastehakemuksesta käy ilmi, että poliisi nappasi Thermanin kesken ajelun tien päältä Raaseporista Karjaan kohdilta. Kohuissa viihtynyt liikemies puhalsi 1,4 promillen lukemat poliisipartion mittariin. Hänelle tarjotusta pikahuumetestistä mies kieltäytyi kohteliaasti vedoten niiden uskottavuuteen.

Lue lisää: Stefan Thermanille syyte törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta - kärysi ratista kriisipääsiäisenä

Verikokeisiin kiidätetyn Thermanin verikoe näytti toteen 1,32 promillea alkoholia veressä sekä positiivisen tuloksen amfetamiinin käytölle.

- Olin Hangon talossani ja kun Martina alkoi meuhkaamaan, minun oli pakko päästä pois sieltä, Therman kertoi poliisille esitutkintamateriaalin mukaan. 

Tämän jälkeen Therman oli lähtenyt ajamaan autolla kohti pääkaupunkiseutua.

Esitutkintamateriaalin sisällöstä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Stefan Thermania syytetään törkeästä rattijuopumuksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. 

Myönsi käytön, kielsi amfetamiinin

Esitutkintamateriaalista selviää, että Therman myönsi ajaneensa autoa alkoholin vaikutuksen alaisena ja lisäksi hän myönsi syyllistyneensä huumauseineen käyttörikokseen. Amfetamiinin käytön Therman kuitenkin kielsi.

Lisäksi Therman oli kertonut poliiseille nauttineensa ennen ajoon lähtöä kolme gintonicia ja pari lasia punaviiniä. 

- Koskaan en ole kyseistä ainetta (amfetamiinia) keltään ostanut enkä käyttänyt. Myönnän huumausaineen käyttörikoksen, koska verestäni on amfetamiinia löytynyt, vaikka en tiedä, miten se sinne on joutunut, Therman sanoi esitutkintamateriaalin mukaan poliiseille.

Lue lisää: Martinan ja Stefanin ero päättyi poliisiasemalle: Stefu puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävät lukemat!

Juttu käsitellään tämän viikon perjantaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Tuomio annetaan oikeudenkäynnin päätteeksi. Syyttäjä hakee Thermanille vähintään 40 päivän ja enintään 50 päivän mittaista ehdollista vankeusrangaistusta sekä 20-30 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Seiska yritti tavoitella Stefua kommentoimaan asiaa häntä kiinni saamatta.

Syytteen sisällöstä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Artikkelia muokattu klo 12.50 ja klo 14.15: Korjattu artikkelin toista sitaattia sekä täsmennetty lähdetietoja.

Teksti:Olli Suominen
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!