fbq
Uutiset
11.07.2017 17:35
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus
Sofia Belorf ja Martina Aitolehti
Sokkikäänne! Poliisi epäilee: Sofia Belórfin ja Martina Aitolehden nujakassa toinenkin pahoinpitely - useita silminnäkijöitä!
Uutiset
11.07.2017 17:35
Teksti: Eetu Ampuja|Kuvat: Seiskan toimitus

Gladiaattorit-ohjelman tähti Martina Aitolehden ja seurapiirikaunotar Sofia Belórfin välinen pahoinpitelysoppa sen kuin sakenee.

Koko keitos sai alkunsa lauantaina 1. heinäkuuta, kun Martinan käämit kärähtivät totaalisesti Sofiaan Helsingin Kaisaniemessä järjestetyn The Weekndin keikan vip-alueella. Seiskalle kerrottiin Martinan hyökänneen rajusti Sofian kimppuun.

Lue lisää: Martinan ja Sofian käsirysystä lisää paljastuksia: Martina huoritteli, retuutti ja raivosi!

Seuraavana päivänä Sofia kertoi Seiskalle tehneensä tapauksesta rikosilmoituksen.

LUE: Vip-käsirysy paisuu: Sofia Belórf teki Martina Aitolehdestä rikosilmoituksen!

Kaksi erillistä tekoa

Tapauksen tutkinnanjohtaja, Helsingin poliisin rikoskomisario Pekka Seppälä vahvistaa Seiskalle, että rikosilmoitus on myös tehty.

– Kaisaniemen puistossa järjestetyn konsertin vip-tiloissa on 1. heinäkuuta noin iltayhdeksän aikaan sattunut välikohtaus, josta on tehty rikosilmoitus 2. heinäkuuta, Seppälä vahvistaa.

– Tapausta tutkittiin pahoinpitelynä ja laittomana uhkauksena, mutta esitutkinnan myötä nyt on tullut ilmi, että onkin syytä epäillä myös toista pahoinpitelyä.

Miksi epäily kahdesta pahoinpitelystä?

– Koska meillä on vahva syy epäillä, että siellä on tapahtunut kaksi erillistä tekoa. En kuitenkaan voi kertoa, ketä tai keitä tässä oikein epäillään.

Useita silminnäkijöitä

Poliisi kartoittaa parhaillaan tapauksen todistajia kuulusteluja varten.

– Ilmeisesti siellä on ollut useampi silminnäkijä ja tulemme heitä myös kuulustelemaan. Sen jälkeen arvioidaan, mikä on esitutkinnan tulos, ja teemme päätelmiä jatkosta.

Seiska paljasti Martinan käyneen tänään tiistaina (11.7.) poliisikuulusteluissa. Tutkinnanjohtaja ei tätä kuitenkaan vahvista – kuten ei myöskään sitä, onko Sofia jo käynyt kuulusteltavana.

Lähtökohtaisesti poliisi suorittaa esitutkinnan loppuun ja tekee sen jälkeen päätöksen, eteneekö tapaus syyttäjälle. Toinen vaihtoehto on, että osapuolet päätyvät niin sanottuun sovittelutoimintaan – tämä vain siis siinä tapauksessa, mikäli kaikki asianosaiset niin haluavat.

– Monesti esimerkiksi pahoinpitelytapaukset ovat sellaisia, että ihmiset haluavat päätyä sovitteluun. Tällainen myönteinen sovittelupäätös saattaa johtaa siihen, ettei syyttäjä vie asiaa käräjille, Seppälä kertoo.

Muutoin poliisi pohtii, onko tapauksissa täyttynyt kahden pahoinpitelyn tunnusmerkit, vai ovatko ne niin sanotusti lieviä tekomuotoja.

– Jos ovat, asianomistaja voi peruuttaa rangaistusvaatimuksen, jolloin tutkinta on päätettävä.

Jos taas tutkinta toteaa rikoksen olleen vähäinen eikä kenelläkään ole sen suhteen vaatimuksia, poliisi voi myös itsenäisesti päättää tutkinnan. Tutkinnanjohtaja voi myös itse esittää syyttäjälle, että esitutkinta lopetetaan esimerkiksi vähäisyysperusteella.

– En kuitenkaan vihjaa, että näin toimittaisiin juuri tässä tapauksessa. On vain olemassa lukuisia eri vaihtoehtoja, Seppälä huomauttaa.

Poliisi selvittää laitonta uhkausta

Mitä taas laittomaan uhkaukseen tulee, poliisi on aloittanut siitäkin esitutkinnan. Nyt poliisi selvittää, täyttyykö sen tiimoilta rikoksen tunnusmerkistö kokonaisuudessaan.

– Kyse on muun muassa siitäkin, onko uhrilla ollut perusteltu syy pelätä henkensä ja terveytensä olevan vakavassa vaarassa, Seppälä avaa.

– Mikäli asianomistaja peruuttaa laittoman uhkauksen rangaistusvaatimuksen, esitutkinta lopetetaan sen rikoksen osalta.