Timo Salmesmaa sai paljon apua leikkauksen jälkeen.

Sokkiamputaatiosta toipuva julkkismanageri Timo Salmesmaa: Kieltäydyin terapiasta!

06.11.2017 15:42

Turkulainen julkkismanageri, Mr. Finland -miesmallikilpailua jo 30 vuotta luotsannut Timo Salmesmaa, 54, on kokenut elämänsä hurjimman vuoden.

– Kieltäydyin tarjotusta ammattiavusta. TYKS:stä ehdotettiin terapiaa, sillä amputaatio vaikuttaa elämään monella tavoin, päästä varpaisiin, Timo naurahtaa lakonisesti.

Lue lisää: Julkkismanageri astui naulaan, varvas amputoitiin keväällä – nyt Timo Salmesmaa kävelee taas! ”Olen tolpillani ja iloinen”

Hänen vasen pikkuvarpaansa jouduttiin leikkaamaan pois viime keväänä kotona sattuneen tapaturman vuoksi.

– Olen sitä mieltä, että kuntoudun parhaiten energisten, iloisten ihmisten seurassa. Siksi tyrmäsin terapian. Nämä misterit ovat parasta terapiaa, Timo sanoo helsinkiläisen Allas Sea Poolin altaalla, kun kolme komeaa Mr. Finland -finalistia kannattelee varpaatonta manageriaan lokakuisessa auringonpaisteessa.

Lue lisää: Mr. Finland 2017 -finaalin ajankohta siirtyy julkkismanagerin sokkiamputaation takia

Timo kehuu kanssaihmisiään.

– Opin, että kyllä suomalaiset auttavat toista. Ovia auottiin, apua tarjottiin. Ihmisten ystävällisyys yllätti. Ja tsemppiviestejä sosiaalisen median kautta on satanut yhä satamäärin.

– Jos jotain hyvää tästä onnettomuudesta etsii, niin ihmissuhteisiini tällä on ollut voimaannuttava vaikutus. Uudet ja vanhat ystävyyssuhteet ovat vahvistuneet. Olen myös oppinut iloitsemaan pienistäkin asioista, vaikkapa siitä, että tämä kahvi on hyvää. Turha murehtia, kun on jo kerran amputoitu!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!