fbq
Uutiset
17.10.2019 17:02
Teksti: Mia Jussinniemi|Kuvat: Poliisi ja Seiskan arkisto
Niko Ranta-aho ihmettelee rikosepäilyä.
Sofia Belórfin Niko-rakas ihmeissään – rikollispomo Janne "Nacci" Tranberg liitettiin samaan huumevyyhtiin!
Uutiset
17.10.2019 17:02
Teksti: Mia Jussinniemi|Kuvat: Poliisi ja Seiskan arkisto

Ex-Cannonball-päällikkö Janne ”Nacci” Tranberg, 44, jäi pitkän pakomatkan päätteeksi poliisin haaviin viime viikolla Espanjassa. Erikoissyyttäjä Erkki Huhtala vahvistaa Seiskalle, että Tranbergia ja Niko Ranta-ahoa, 31, epäillään samasta rikoskokonaisuudesta. Asiasta uutisoi ensin MTV.

Lue myös: IL: Pitkään pakoillut julkkisrosvo Janne "Nacci" Tranberg on otettu kiinni Espanjassa

Tranberg on edelleen Espanjassa poliisin hoteissa.

– Olemme aloittaneet toimet hänen saamisekseen Suomeen. Jos Tranberg vastustaa Suomeen luovuttamista, prosessi voi pitkittyä. Päätöksen luovuttamisesta tekevät Espanjan viranomaiset, syyttäjä Krista Mannerhovi kertoo Seiskalle.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi viikonlopun aikana Tranbergin ex-vaimon, erään toisen naisen ja Cannonballin ex-jäsenen epäiltyinä törkeistä huumausainerikoksista.

Lue myös: Cannonball-jengiin kytkeytyvässä veropetosjutussa luettiin tuomioita - satoja tuhansia euroja valtiolta pöytälaatikkofirmoille!

Ihmettelee kiinniottoa

Mikkelin vankilassa oleva kohukaunotar Sofia Belórfin avopuoliso Niko Ranta-aho on saanut tietää poliisilta, että Nacci Tranberg on otettu kiinni Espanjassa.

– Hän ihmettelee, miksi Tranberg on liitetty samoihin rikosepäilyihin hänen kanssaan, Nikon asianajaja Hannu Kaitaluoma kertoo.

Uudet rikosepäilyt

Tranbergin kansainväliseen etsintäkuulutukseen on merkitty rikosnimikkeiksi veropetos ja suorittamaton tuomio Suomessa. Vasta kun hänet oli otettu Espanjassa kiinni, Suomen poliisi ilmoitti, että häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

– En ota mitään kantaa siihen, miksi nämä rikosepäilyt paljastettiin vasta, kun Tranberg oli saatu kiinni, tutkinnanjohtaja Toni Uusikivi Helsingin poliisista sanoo.

Hän ei suostu vahvistamaan, että kyseessä olisi sama rikoskokonaisuus Niko Ranta-ahon kanssa.

Tilaa Seiskan uutiskirje! »