Juhani Palmu

Sikareiden suurkuluttaja Juhani Palmu teki merkittävän muutoksen – ”Yritämme nauttia elämästä!”

Uutiset | 21.06.2020 14:01

Kohutaiteilija Juhani Palmu kertoo kuulumisiaan Etelä-Pohjanmaalta kotoaan Alahärmästä. Siellä Juhani on kuntouttanut itseään omaishoitajavaimonsa Leila Palmun, 53, auttamana.

Kolme kesää sitten liekit löivät Palmujen asunnossa niin, että tuleen syttyneen taiteilijan jalasta jouduttiin amputoimaan yhdeksän varvasta.

Leila kertoo myös pääosan aviomiehensä kuulumisista, sillä taiteilijan puhe ei ole vieläkään palautunut täysin ennalleen. Se on melko hiljaista ja lauseet lyhyitä, mutta ei enää sentään yhtä katkonaista ja heikkoa kuin aiemmin.

Lue myös: Vaikeasti vammautunut taiteilija Juhani Palmu: Opettelen kävelemään!

Leila otti Juhanin lämpimästi  vastaan, kun tämä pääsi sairaalasta syyskuussa 2017.
Leila otti Juhanin lämpimästi  vastaan, kun tämä pääsi sairaalasta syyskuussa 2017.

Juhanin kunnossa on nähty käännös huomattavasti parempaan.

– Hän on rauhallisempi, ja kivut ovat vähentyneet. Se on hienoa asia. Hän ei myöskään enää tarvitse kipulääkettä, vaikka välillä rinnasta vähän ottaakin. Sydän on kuitenkin tutkittu, eikä siinä ole näkynyt muutoksia.

– Välillä Juhania yskittääkin, muttei enää niin pahasti kuin ennen. Sikareitakin hän polttelee vain kymmenesosan siitä, mihin on tottunut! Niiden tupruttelu on hänelle melkein mahdotonta, koska silloin iskee kauhea yskä.

Lue myös: Leila-vaimo vaikeasti vammautuneen Juhani Palmun kuntoutumisesta: ”Juhani on niin itsepäinen!”

Leila on mielissään siitä, että Juhanilla on taas uskoa tulevaisuuteen.
Leila on mielissään siitä, että Juhanilla on taas uskoa tulevaisuuteen.

Konjakkia ja murkinaa

Muutos on merkittävä, sillä Juhani jos joku tunnetaan sikareiden suurkuluttajana. Toinen pahe, konjakki, ei ole sentään jäänyt.

– Me molemmat juomme yhä konjakkia, mutta olemme vähentäneet sitäkin. Yritämme vain nauttia elämästämme emmekä pakottaa itseämme mihinkään.

– Erityisen iloinen olen siitä, että Juhani syö hyvin ja massu on taas kasvanut. Ruoka ei maistunut pitkään aikaan, mutta nyt hän suorastaan pyytää sitä ja jopa valittelee nälkäänsä. Se on terve merkki!

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!