Uutiset

Siideri tärveli Wallu Valpion hampaat täysin – hätkähdyttävät kuvat hammasoperaatiosta Turkissa, ei herkille! ”Olin tottunut syömään vain toisella puolella suuta”

09.09.2018 08:36

Elämä hymyilee jälleen Wallu Valpiolle, 44, kirjaimellisesti. Syykin on selvä: suusta löytyvät nyt uutuuttaan hohtavat vitivalkoiset hampaat.

Ikänsä hammaslääkäriä kammoksunut mies oli päästänyt purukalustonsa vuosien saatossa luvattoman huonoon kuntoon, ja hän jopa häpesi hampaitaan.

Julkisuuden valokeilaan tottuneen mediapersoonan ei enää tehnyt mieli hymyillä julkisesti.

– Tupakka ja siideri eivät ole kaikista paras yhdistelmä. Hampaani kellersivät ja olivat muutenkin heikossa jamassa, Wallu kertaa Seiskalle.

Wallun hampaat ennen operaatiota.
Wallun hampaat ennen operaatiota.

Lue myös: Herranjestas, Wallu Valpion suuri järkytys: Hampaani putosivat suusta!

Lapsuuden traumat

Wallu muistelee tehneensä kivuliasta tuttavuutta hammaslääkärin pihteihin pienestä pitäen.

– Minulta on lapsesta asti revitty hampaita. Peruskouluaikoina suussani olleita ylimääräisiä hampaita revittiin irti vanhan liiton tyyliin, Wallu hymähtää.

– Silloin ei paljon puudutuksia käytetty. Siitä jäi aikamoiset traumat.

Vielä suurempi pelko syntyi, kun Wallu alkoi viime vuosina konkreettisesti ymmärtää, miten huonoon kuntoon hänen suunsa oli mennyt.

– Kun ruisleipää syödessä alkaa putoilla hampaita, niin olo alkaa olla kuin Uuno Turhapurolla. Tiesin, että jotain oli tehtävä.

Lue myös: Wallu Valpio laihtui Selviytyjät Suomi -kuvauksissa: näin paljon paino putosi – ”Raffi reissu!”

Vampyyrista posliiniin

Niinpä Wallu päätti teettää täydellisen suuremontin. Apu löytyi Turkista, missä miehellä on jo vuosia ollut kakkosasunto.

– Tajusin, etteivät hampaani mene ainakaan paremmiksi. Ja kun en kuitenkaan halunnut jättää vanhaa hyvää ystävääni eli siideriä, niin piti tehdä valintoja.

Niinpä hänen suuhunsa asennettiin posliinista tehdyt, käsin hiotut uudet hampaat.

– Ensin hampaani viilattiin teräviksi kuin vampyyreilla, jonka jälkeen hampaisiini nakuteltiin uudet posliinihampaat kiinni. Turkkilainen hammaslääkäri oli tehnyt ne itse käsin, hammas kerrallaan!

Wallun hampaat operaation jälkeen.
Wallun hampaat operaation jälkeen.

Lue myös: Wallu Valpio yllättäen mukana pöytälätkän SM-kisoissa: Tulin tänne nöyryyttämään ammattilaisia – näin todellisuudessa kävi!

”Elämäni paras ratkaisu”

Tyytyväinen herra Valpio lähes herkistyy kertoessaan, miten konkreettisesti uudet hampaat ovat muuttaneet hänen elämäänsä.

– Hampaideni huonon kunnon vuoksi olin tottunut syömään oikealla puolella suuta, joten muutama päivä meni totutellessa uuteen purentaan.

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Wallu Valpion kotialbumi ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!