Saramäen vankilassa elinkautista istuva vanki avautuu olosuhteista: Vankila tekee kaikkensa kampittaakseen!

Uutiset | 26.12.2018 08:47

Seiska vieraili Turun Saramäen vankilassa, jonka toiminta käynnistyi syksyllä 2007, kun vankiltatoiminta legendaarisessa Kakolassa päättyi. Maamme vankiloista suurin ja modernein Saramäki on myös toinen kahdesta korkeimman turvaluokituksen vankilasta. Sinne sijoitetaan kaikkein kovimpia rikollisia.

Lue myös: Väkivallan määrä romahti Turun vankilassa – ”Jengeillä on vähemmän vaikutusvaltaa”

Saramäen vankilan tiukka linja ei ollut yhdenkään Seiskan jututtaman vangin mieleen. Lähes kaikki syyttivät vankilaa mielivaltaisesta kohtelusta, lomien epäämisestä, ja siitä, ettei heitä edes yritetä sopeuttaa takaisin yhteiskuntaan.

– Mitään ei ole tehty sen eteen, että minusta tehtäisiin yhteiskuntakelpoinen. Olen edelleen samanlaisissa oloissa, joissa elinkautiseni aloitin. Minulla on alle vuosi aikaa koevapauteen. Luulisi, että tulisi kiire sopeuttaa minut yhteiskuntaan, murhasta tuomittu vanki kertoo.

– Ei vankila ketään paranna. Se vain katkeroittaa.

Lue myös: Tällaisia kirjoja vangit lukevat! Saramäen vankilakirjaston suosituimmat aiheet eivät varsinaisesti yllätä – kuva!

Hän on istunut tuomiotaan suljetulla osastolla neljää vuotta lukuun ottamatta.

Katso videolta Seiskan vierailu Saramäen vankilassa!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Sami Sinokki
Kuvat:Ari Lahti
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!