fbq
Uutiset
30.11.2018 17:34
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Ari Lahti
Vankilanjohtaja Juhani Järvi.
Saramäen vankilanjohtaja vankien lakosta: Meillä ei ole neuvottelukumppania!
Uutiset
30.11.2018 17:34
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Ari Lahti

Seiska kertoi eilen (29.11.), että Turun Saramäen vankilan työosaston vangit lähettivät vankilan johdolle viime tiistaina kirjelmän, jossa he uhkaavat olla ensi viikon lakossa, mikäli heidän vaatimuksiinsa ei myönnytä.

Vangit vaativat lomia, asteittaista vapautumista avovankilan ja koevapauden kautta, opiskelumahdollisuuksien parantamista ja hallussapitomääräysten yhdenmukaistamista.

Lue lisää: Turun Saramäen vangit lakkoon – haluavat lomia ja koulutusta!

Turun vankilanjohtaja Juhani Järvi kertoo Seiskalle saaneensa lakkoukaasin, joka koskee 20–25 vankia.

– Sain lakosta kertovan nimettömän kirjeen, enkä tiedä, onko tällainen todella tapahtumassa. Meillä ei oikein ole mitään neuvottelukumppania asiassa, mutta lakkoilulla ei vankiloissa asioita selvitetä. Meitä valvoo moni taho, eikä täällä ole todettu mitään lainvastaista, Järvi kommentoi.

– Poistumislupia myönnetään tapauskohtaisesti harkiten, eikä saman tason suljetuissa laitoksissa ole merkittäviä eroja, hän lisää.

Lue myös: 17 eri vankilassa istunut Pekka: Tämä vankila on Suomen pahin!

Järven mukaan vankila voi lain mukaan antaa kurinpitorangaistuksia toiminnasta kieltäytyville vangeille. Hän kertoo vankilan koettavan suhtautua mahdollisimman rauhallisesti, etteivät vankien ja henkilökunnan välit kärjisty.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Tilaa Seiskan uutiskirje! »