Uutiset

Sara Sieppi avautuu blogissaan ulosotoistaan ja niistä aiheutuneesta mainehaitasta: ”En ole koskaan ostanut laukkua, johon minulla ei olisi varaa!”

08.06.2018 09:57

Seiska uutisoi vuosi sitten, että televisiokasvo Sara Sieppi joutui oppimaan kantapään kautta, kuinka tärkeää verojen maksaminen on. Viime kesäkuuhun mennessä hänelle oli kertynyt ulosottovelkaa 17 800 euroa. Siitä 15 000 euroa oli kerääntynyt hänen toiminimensä maksamattomista veroista. 

Sara ei koskaan ole peitellyt ulosottovelkojaan, muttei hän myöskään ole avannut tarkemmin, miten jättivelat ovat kerääntyneet. Nyt tilanne on toinen. Sara kirjoittaa Idealistan blogissaan, etteivät perittävät arvonlisäverot tulleet hänelle yllätyksenä. 

Olen itseoppinut yrittäjä, joka perusti firmansa teini-ikäisenä. Alv-asioihin perehtyminen ei kiinnostellut silloin yhtä paljon kuin LV-laukut. Olen tehnyt paljon töitä viime vuosina, ja vuonna 2015 ja 2016 toiminimeni tulot kasvoivat merkittävästi.

Viime kesänä sain näitä vuosia koskevan laskun maksamattomista arvonlisäveroista. Asia ei tullut yllätyksenä, sillä tiesin, etten ollut hoitanut asioita kunnolla. Sille ei ole mitään hyvää syytä – mokasin ja olin kiireessäni piittaamaton. Tiesin, että näistä tulee mätkyt, ja hoidetaan ne tottakai pois.

sara sieppi

Sara otti itseään niskasta kiinni, ja kävi kirjanpitäjänsä kanssa laskun yksityiskohtaisesti läpi. Tarkoituksena oli selvittää, pitikö summa paikkansa, sekä mistä se koostuu. Tarkastelun aikana lasku ehti kuitenkin päätyä ulosottoon ja sitä kautta julkiseen rekisteriin. 

Juttu jatkuu ilmoituksen jälkeen
Mainos

Tarkka selvitystyö kannatti, sillä laskun loppusumma pieneni tuhansilla euroilla. Sara kertoo kärsineensä mainehaittaa, jonka vuoksi hän menetti merkittävän työsopimuksen rahoitusalan yrityksen kanssa.

Tätä enemmän ärsytti maailma, jota lehtijutuilla luotiin. En ollut veloissa, eikä minulla ollut minkäänlaisia vaikeuksia elantoni kanssa. Silti olin yhtäkkiä osa narratiivia, jossa nuoret, hupsut kauneusalan naisyrittäjät elävät luottokorttivelalla luksuselämää. Kohta varmaan hyvätuloinen poikaystävä tulee sadun prinssin lailla kuittaamaan velat.

Bloginsa lopussa Sara haluaa muistuttaa, ettei hän elä yli varojensa. Ulosottoon kerääntynyt lasku oli silkkaa huolimattomuutta, ja ainakin tuoreen blogipostauksen perusteella nainen on oppinut läksynsä. 

En ole koskaan ostanut laukkua, johon minulla ei olisi varaa. En ole lähtenyt lomailemaan ilman varmuutta siitä, että minulla on tasaiset tulot ennen ja jälkeen matkan. En ole elänyt miehen, naisen tai muun ihmisen siivellä. En suosittele tällaisia ratkaisuja kenellekään, enkä halua, että minua sosiaalisessa mediassa seuraavat ihmiset kuvittelevat, että sellainen elämä olisi mahdollista, pitkäjänteistä tai tyydyttävää.
 

Teksti:seiskan toimitus
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!