fbq
Uutiset
30.07.2020 07:04
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö ja All Over Press
Sanna ja Lauri Marin
Sanna Marin jätti hautajaiset väliin – pääministerin Lauri-isälle pidettiin kaunis ja koruton siunaustilaisuus
Uutiset
30.07.2020 07:04
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Panu Hörkkö ja All Over Press

Sadepisarat yrittivät sitkeästi tunkea harmaan pilvipeitteen läpi viime lauantaina Pohjois-Savon Vieremällä, kun pääministeri Sanna Marinin isää Lauri ”Lassi” Marinia saateltiin viimeiselle matkalle. Kesäkuussa 66-vuotiaana menehtynyttä Lauria saapui hyvästelemään satulakattoiselle pitkäkirkolle kolmisenkymmentä hautajaisvierasta.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marinin isä Lauri Marin on kuollut

Vieraiden joukossa oli Laurin kaksi lasta sekä muita sukulaisia. Laurin kolmas lapsi, Sanna Marin, 34, jätti tuntemattomasta syystä saapumatta isänsä hautajaisiin. Työkiireiden vuoksi Sanna ei ainakaan jättänyt hautajaisia väliin, sillä EU:n elvytyspaketin vuoksi viime viikolla myrskyn silmään joutunut pääministeri oli lauantaina jo kesälomalla.

Lauri Marin siunattiin haudanlepoon viime lauantaina Vieremän kauniissa, yli satavuotiaassa kirkossa.
Lauri Marin siunattiin haudanlepoon viime lauantaina Vieremän kauniissa, yli satavuotiaassa kirkossa.

Rovasti kehui Lauria

Reilun puolen tunnin mittainen siunaustilauus oli koruton mutta kaunis. Rovasti Jukka Koivusalo lausui Laurista lämpimiä sanoja muistelleen muun muassa tämän uraa helsinkiläisravintolan hovimestarina sekä Suezin kanavan rauhanturvaajana.

Lue myös: Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen"

Laurin elämän varjopuolet tulivat myös esiin. Rovasti kehui kovasti Lauria, kun tämä rankkojen ryyppyvuosien jälkeen jätti viinan 30 vuodeksi.

Sannan poisjääntiä selittää se, ettei hän ollut isänsä kanssa läheisissä väleissä. Sannan äiti erosi Laurista pääministerin ollessa taaperoikäinen, koska isän alkoholinkäyttö oli lähtenyt käsistä. Sannan äiti löysi pian uuden elämänkumppanin, ja Sanna varttui sateenkaariperheessä.

– Jos kysyt minulta, tunnenko, että minulla on isä, vastaisin, etten tunne, Sanna kertoi maaliskuussa Vogue-lehdelle antamassaan haastattelussa.