Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen"

Uutiset | 02.07.2020 16:46

Pääministeri Sanna Marinin, 34, isä Lauri Marin on kuollut. Hän oli kuollessaan 65-vuotias. Seiskan maistraatista saamien tietojen mukaan Lauri Marin kuoli viime viikon tiistaina 23. kesäkuuta.

Pääministeri Sanna Marin on Laurin kolmesta lapsesta nuorin, syntyisin hänen viimeisestä avioliitostaan.

Lue lisää: Pääministeri Sanna Marinin isä Lauri Marin on kuollut

Lauri Marin taisteli elämänsä aikana kovasti päihdeongelmiensa kanssa ja hän kertoi niistä avoimesti Seiskan haastattelussa viime vuoden lopulla.

 

Pahoinpitely vei työkyvyn

Seiskan toimittaja vieraili tuolloin pohjoissavolaisen Vieremän kylässä asuvan Laurin luona ja Laurin viimeiseksi jäänyt haastattelu julkaistiin 27. joulukuuta 2019 ilmestyneessä Seiskassa.

- Minulla on hovimestarin koulutus, ja työskentelin Helsingissä ravintola Arkadiassa. Yhtenä yönä töistä palatessani neljä miestä potki ja hakkasi minut, Lauri Marin kertoi haastattelussa.

Lue lisää: Pahoinpitely tuhosi pääministeri Sanna Marinin Lauri-isän terveyden: ”Neljä miestä potki ja hakkasi!”

Lauri ei toipunut takaisin työelämään. Se oli hänelle kova pala, ja siitä alkoi alamäki. Viina helpotti hajonneen elämän tuskaa. Isänsä ryyppyvaiheen alkaessa Sanna oli taaperoikäinen.

- Ei Sanna ymmärtänyt, että minä join. Olin minä ihan hyväkin isä, kun se oli pikkuinen. Vein sitä tarhaan ja kaikkea, Lauri kertoi Seiskalle.

Lue myös: Seiska löysi pääministerin isän! Lauri Marin toipuu alkoholismista: Kaipaan sinua, Sanna!

"Sanna sai puhelahjat minulta"

Lauri totesi haastattelun aikana, että pääministerissä näkyy hänen perimänsä.

– Sanna on saanut puhelahjat minulta ja isältäni. Isäni oli kuuluisa suunsoittaja täällä Vieremällä. Sellainen kirjakin on olemassa kuin Riku Marinin kaskut. Enkä minäkään hiljainen ole.

Lue myös: Väkivalta syöksi alamäkeen! Sanna Marinin Lauri-isä myöntää: Minusta tuli täysi puliukko!

Lauri Marinin mukaan isä ja tytär pitivät toisiinsa yhteyttä yhä ja välit olivat kunnossa.

- Eihän tästä kauaa ole, kun viimeksi soiteltiin, ehkä kuukauden päivät. Joskus soittaa Sanna, joskus minä, Lauri Marin kertoi Seiskalle tuolloin viimeisessä haastattelussaan.

Isä-Marin kertoi myös olevansa iloinen tyttärensä pääministeriydestä.

- Olen ylpeä hänestä, ja hän tulee pärjäämään hyvin. Kyllä hän on edustava, kun Rinteeseen vertaa, Lauri Marin totesi Seiskalle viime vuonna viimeiseksi jääneessä haastattelussaan.

Teksti:Monica Ollas & Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!