Samu Haberista elämäkerta - paljastaa totuuden välirikoista, burnouteista ja karikoista: "Virheet kuuluvat elämään"

Uutiset | 10.08.2020 13:06

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehestä, laulaja Samu Haberista julkaistaan syksyllä elämäkertakirja.

Samu Haber – Forever Yours -nimeä kantava teos on kustannusyhtiö Otavan mukaan  "loistokkaalla tyylillä kirjoitettu, koukuttava, koskettava ja raju tosikertomus hurmaavasta ja rämäpäisestä muusikosta". Elämäkerta julkaistaan 14. lokakuuta ja sen on kirjoittanut toimittaja-kirjailija Tuomas Nyholm, joka tunnetaan muun muassa jääkiekkoilija Jarkko Ruudun elämäkerran kirjoittamisesta.

Lue myös: Samu Haberin huumesyyte julki – syyttäjä: piti hallussaan useita grammoja kokaiinia!

Otavan tiedotteen mukaan parin kuukauden päästä ilmestyvä kirja on herättänyt jo etukäteen valtavasti kansainvälistä huomiota ja se on käännetty julkaistavaksi muun muassa englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi.

Verta, hikeä ja kyyneleitä

Haberin elämäkertan sisältöä kuvaillaan tiedotteessa seuraavasti:

"Samu Haber nosti Sunrise Avenuen maailmantähteyteen omilla ehdoillaan - eikä suostunut uskomaan edes siihen sadanteen levypomon hylkäykseen, vaan toteutti itseään säästelemättä suuren unelmansa. Menestyksen varjopuoli on ollut kuitenkin raskas. Loppuunpalamiset, välirikot, taiteelliset kriisit ja täpärät pelastumiset ovat seuranneet toisiaan."

Lue myös: Käyttänyt ennenkin? Kokaiinista kärähtänyt Samu Haber vakuuttelee Seiskalle: ”Elämäni on ihan hallussa!”

Samu Haber on supersuosittu Suomen lisäksi myös Saksassa.
Samu Haber on supersuosittu Suomen lisäksi myös Saksassa.

- Toivottavasti tämä tarina inspiroi jotakuta junioria uskomaan itseensä ja toteuttamaan hullua unelmaansa vastatuulista huolimatta. Ehkä hän voisi tosin välttää muutaman karikon, joille itse ajauduin. Tosin myös virheet kuuluvat elämään ja niistä voi saada tärkeää oppia. Osalle voi jälkeenpäin jopa nauraa kirja kourassa kippurassa lattialla, Haber sanoo tiedotteessa.

Telian jääkiekkolähetysten studioisäntänäkin tunnetun Tuomas Nyholmin mukaan tekoprosessi vaati verta, hikeä ja kyyneliä - ja lukemattomia haastattelutunteja.

- Ammatillisesti erittäin kova haaste. Ja vähintään yhtä motivoiva. Samu olisi voinut valita käytännössä kenet tahansa elämäkertansa kirjoittajaksi, joten kunnia oli suuri. Kuten tietysti vastuukin, koska tarina on niin ainutlaatuinen. On selvää, että tämä projekti jää yhdeksi elämäni huippukohdista - riippumatta siitä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, Nyholm kuvailee tiedotteessa.

Lue myös: Samu Haberin romanssi tv:stä tutun tanssijan Etel Röhrin kanssa käy kuumana: hempeilivät Linnanmäellä – kuva!

Telian jääkiekkolähetysten studioisäntänäkin tunnettu Tuomas Nyholm kirjoittaa Samu Haberin elämäkerran.
Telian jääkiekkolähetysten studioisäntänäkin tunnettu Tuomas Nyholm kirjoittaa Samu Haberin elämäkerran.

Syyte huumerikoksesta

Haber on ollut tänä vuonna julkisuudessa sotkeuduttuaan laajaan Katiska-huumerikosvyyhtiin. Haberille luettiin syytteet huumerikoksesta Helsingin käräjäoikeudessa 30. tammikuuta. Sunrise Avenuen nokkamies on myöntänyt käyttäneensä viime heinäkuussa Turussa 0,2 grammaa kokaiinia.

Syyttäjä on toista mieltä. Sen mukaan rokkitähti olisi hankkinut muotihuumetta Ruisrock-festivaaleilla ja jatkoilla yökerho Samppalinnassa noin viisi grammaa.

Syyttäjä vaatii Samulle kolmen kuukauden vankeusrangaistusta, josta selvinnee ehdollisella. 

Lue myös: Harvinaisen suoraa puhetta! Huumekohussa ryvettynyt Samu Haber avoimena Seiskalle: Olin tyhmä, urpo ja epäkypsä!

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Seiskan toimitus, Otava & Nelonen
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!