Hyppää pääsisältöön
Saija Varjus ja uusi mies.

Saija Varjus ja uusi miesystävä Sauli Pöppönen juhlivat jouluna ensimmäistä vuosipäiväänsä: Olemme ehtineet jo pari kertaa erota!

Tangokuningatar vuodelta 1996 Saija Varjus istuu pianon ääreen talonsa eteishallissa. Laulu ja soitto raikaavat taas talossa, jonne rakkaat ystävät ovat kokoontuneet juhlistamaan Saijan ”uutta” kotia.

– Minulle nämä ovat Hämäläisen häätäjäiset, Saija naurahtaa.

Lue lisää: Tangokuningatar Saija Varjus kertoo raastavasta rahariidastaan: Pankit torjuivat lainahakemuksen MS-taudin takia!

Juhlahumussa häärii raamikas joulupukki, joka Saijan mukaan tupsahti tupaan savupiipusta viime jouluna. Saija ja oululainen Sauli Pöppönen, 39, viettävät joulunpyhinä vuosipäivää.

– Pukki on ollut talossa jo vuoden, vaikka emme asu virallisesti yhdessä emmekä ole vaihtaneet sormuksia. Olemme edenneet päivä kerrallaan. Ainakin toistaiseksi tennarit kulkevat samaan suuntaan, Saija naurahtaa.

Kipinä syttyi heti

Pariskunta tapasi sattumalta, kun Sauli eksyi viime jouluna rääppiäisjuhliin Saijan luokse.

– Sille tielle jäin, Sauli hymyilee.

Lue myös: Tangokuningatar Saija Varjus haaveilee vielä esiintymisestä: Olen saanut kannabiksesta apua sairauteeni!

Kaksikon välillä kipinöi ensisilmäyksellä.

– Kemiamme napsahtivat kohdilleen heti. Ajan myötä tunteet ovat syventyneet. Saijan sydän on puhdasta kultaa, Sauli kehuu rakastaan.

Saija puolestaan on kiitollinen, että Sauli on jaksanut kulkea hänen rinnallaan vaikeana aikana.

– MS-tautini paheni taloriidan ja suru-uutisten keskellä. Sauli on ollut minulle suuri tuki ja turva tämän kaiken keskellä, Saija kiittää.

Hengenvaara Turkissa

Kyyhkyläisten vuosi on ollut värikäs. Saija oli keikkamatkalla Turkissa, jonne Sauli lensi rakkaansa perässä lomailemaan.

Lue myös: Hellä pusukuva uuden rakkaan kanssa: Sauli on Saija Varjuksen pelastus – katso!

– Ensimmäisen yhteisen matkamme aikana makasimme romanttisesti vierekkäin ruokamyrkytyksen kourissa sairaalassa. Se kokemus syvensi suhdetta, Sauli naurahtaa.

MS-taudin vuoksi ruokamyrkytyksen oireet olivat Saijalla hengenvaaralliset.

– Silloin ei naurattanut, sillä Saija oli todella heikossa kunnossa, Sauli jatkaa.

Ehtivät jo erota

Rakastavaiset ovat jo ehtineet erotakin muutamaan otteeseen.

– Saija on tahtonainen täynnä tulta ja tappuraa, Sauli naurahtaa.

Saija myöntää, että hän on vaativa kumppani.

– Vaadin sanojen sijaan tekoja. Olen pettynyt niin useasti rakkaudessa, etten päästä ketään helposti lähelleni. Mekin olemme ehtineet jo pari kertaa erotakin, mutta hän on yllättävän sinnikäs, Saija hymähtää.

Saija ja Sauli eivät ole tehneet suuria tulevaisuuden suunnitelmia.

– Odotamme, että saamme viettää yhdessä rauhallisen ja lämpimän joulun. Uskon, että suhteemmekin pääsee etenemään uudelle tasolle, kun takaraivossa jyskyttänyt huoli kodista on viimein takana, Saija sanoo.


Teksti:
Heli Karonen
Kuvat:
Kari Pekonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!