Uutiset

Renny Harlinin Luukas-poika avautuu väleistä isäänsä: Meillä on ollut on-off-suhde!

10.07.2020 08:29

Ohjaaja Renny Harlin, 61, seisoo maalaismaisemien keskellä Luokkakokous 3 -elokuvan kuvauksissa. Hänen poikansa Luukas Harlin, 22, on saapunut Suomeen mukaan elokuvantekoon.

Luukas työskentelee tuotantotiimissä avustajana. Keskellä peltoa, puisen ladon varjossa, hän kertoo ajastaan Suomessa.

– Työn ohella olen käynyt maaseudulla ja tietysti isän kesämökillä. Olemme veneilleet, ja yksi isän lempijutuista onkin matkustaa merillä! Luukas vastaa iloisesti englanniksi.

Vaikka Luukas opiskeleekin kemiaa Denverin yliopistossa, hän tuntee kutsumusta myös elokuva-alalle. – Olen hyvin kiinnostunut tästä, uskon että ala voisi olla sitä, mitä haluan tehdä.
Vaikka Luukas opiskeleekin kemiaa Denverin yliopistossa, hän tuntee kutsumusta myös elokuva-alalle. – Olen hyvin kiinnostunut tästä, uskon että ala voisi olla sitä, mitä haluan tehdä.

Hän sanoo, että on mahtava jakaa veneilyhetkiä isän seurassa. Kalastaminen on parivaljakon yhteinen intohimo.

– Olemme kalastaneet yhdessä Los Angelesissa, koska onhan Tyynimeri upea. Mutta Suomessakin olemme ehtineet kalastaa. ja tietysti katsoa elokuvia yhdessä.

Rennyn jälkikasvu on saanut myös uusia samanikäisiä kavereita isänsä kautta. Heidän kanssaan Luukas on päässyt näkemään kesäisen Porvoon.

– Se kaupunki ja muutenkin Suomen kesä on tuntunut mahtavalta.

Luukas on Rennyn ainoa poika. Pojan äiti on Tiffany Browne. Kuva on vuodelta 1999.
Luukas on Rennyn ainoa poika. Pojan äiti on Tiffany Browne. Kuva on vuodelta 1999.

Isän suosio yllätti

Luukaksesta tuntuu oudolta, että hänen isänsä on niin menestynyt elokuva-alalla.

– Eihän tämä ihan tavallista ole. Suomessa on ollut aika hullua huomata, kuinka isää kunnioitetaan todella paljon. On ollut hienoa nähdä, kuinka ihmiset arvostavat hänen työtään.

Suhde isään on Luukaksen mukaan lähentynyt etenkin viimeisimmän vuoden aikana.

– Meillä on ollut on–off-suhde. Välillä on ollut etäisempää, välillä läheisempää. Tietysti hänen työhönsä kuuluu se, että joskus ollaan kuukausiakin poissa jossain päin maailmaa.

Isä-Renny ja Luukas-poika työskentelevät kesän yhdessä. Kaksikko on käynyt vapaa-ajalla kalastamassa.  Rennyn unelma on ollut päästä jälleen Suomeen tekemään elokuvaa.
Isä-Renny ja Luukas-poika työskentelevät kesän yhdessä. Kaksikko on käynyt vapaa-ajalla kalastamassa.  Rennyn unelma on ollut päästä jälleen Suomeen tekemään elokuvaa.

Luukas näyttää nauttivan yhteisestä työskentelystä ja ajasta isänsä luona, sekä töissä että vapaa-ajalla.

– Nuorempana oli vaikeaa ymmärtää isän työnkuvaa, mutta uskon että tämä kesä on loistava mahdollisuus vahvistaa suhdettamme.

Parivaljakko lähtee todennäköisesti elokuussa takaisin maailmalle, kun Luokkakokous 3 -kuvaukset on saatu päätökseen. Siihen asti ohjaaja ja poika paiskivat töitä ja ottavat ilon irti toistensa seurasta.

Teksti:Henryk Björkström
Kuvat:Timo Korhonen ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!