Mikael Gabriel syyttää radioasemia boikotista.

Raivokas someriita räjähti: Tv-leiriä vaihtanut Mikael Gabriel syyttää Nelosen radioasemia biisiensä hyllyttämisestä X Factorin takia - "Tästä puhuminen on vaarallista!"

17.11.2017 10:23

Räppäri Mikael Gabriel väittää joutuneensa Nelonen Median radiokanavilla boikottiin.

Nelosen radioita ovat Radio Suomipop, Radio Aalto, Hitmix ja Loop, joilla Mikael Gabrielin kappaleita ei ole viime aikoina soitettu. Räppäri syyttää asiasta radioasemien musiikkipäällikköä Mikko Koivusipilää.

Mikael Gabriel avautui asiasta sosiaalisessa mediassa, jonka jälkeen asiasta räjähti valtava someriita, kun monet räppärin fanit tivasivat Twitterissä radioasemilta ja musiikkipäälliköltä Mikaelin biisien soitosta.

Tiedostan täysin että tämän asian tuominen julki voi pilata multa kaiken. Mua on koitettu hiljentää tästä asiasta keväästä lähtien ja se on tuntunut koko ajan todella väärältä. Iso osa ihmisiä tältä alalta on tiennyt tästä, ihmiset on taistellut mun puolesta ja lähes jokainen tyyppi tullut pahoittelemaan kun on mut jossain nähny. Siks tuntuu jotenkin sairaalta, että tässä kohtaa joku kehtaa valehdella ettei tätä olis olemassa. Muut artistit tietää tästä ja jotkut on saanut osansa tästä aiemmin, mut kaikki tietää että tästä puhuminen on vaarallista. Koivusipilä väitti jossain vaiheessa ”luoneensa” musta tähden. Se on ollut auttamassa kuten moni muukin, mutta kyllä mä oon ihan itse itseni luonu. En vois seistä enää mun biisien tai itteni takana jos antaisin jonkun kohdella mua näin joten siksi tuon totuuden julki, Mikael Gabriel tilitti Twitterissä.

Helsingin Sanomissa Koivusipilä kertoi, että kuulijatutkimuksissa Mikael Gabrielin kappaleet eivät ole nousseet listalle, joten niitä ei ole laitettu kanaville soittoon.

Sen jälkeen Mikael syytti Twitterissä musiikkipäällikköä valehtelusta.

Uskomatonta valehtelua, seisoisit edes Mikko sanojesi takana, räppäri kirjoitti.

Koivusipilä osallistui myös somekeskusteluun, jolla yritti rauhoitella räppäriä ja tämän tuohtuneita faneja.

Tässä kategoriassa on tosi kova tunku tällä hetkellä, paljon hyviä biisejä. On mahtavaa nähdä miten intohimoisesti fanit suhtautuvat asiaan – siitähän koko alalla on kysymys. Peace!, Koivusipilä kirjoitti Twitterissä.

Lisäksi Mikael perää Twitterissä levy-yhtiöltään toimia asian suhteen.

Nyt nähdään miten yhtiöt toimii yhtä vitun artistii kohtaan vs sanooko edes mun levyyhtiö asiaan mitään? Onko liikaa rahaa kyseessä, et ei uskalleta sanoo?

Täs ei oo kyse mistää radiosoitoist tai et mua kiinnostais sun sääli. Täs on kyse siitä mitä yhtiöt tekee artisteille, täs on kyse kiristyksestä. Täs on kyse vääryydestä, oli artisti kuka tahansa.

Viime vuonna Mikael Gabriel nähtiin Nelosella Vain elämää -ohjelmassa ja myös Mikael Gabrielin elämä -dokumentti esitettiin Nelosella, mutta nyt räppäri on vaihtanut tv-leiriä ja hänet nähdään MTV3-kanavalla X Factor -ohjelman tuomarina.

Perjantaina kirjoittamassaan Facebook-kirjoituksessa Mikael sanoo, että hyllytys on johtunut nimenomaan X Factor -pestistä.

- Toukokuussa 2017 kun olin jo luvannut lähteä valmentajaksi The X Factoriin, kysyttiin minulta olisiko kiinnostusta lähteä tuomaroimaan Voice of Finlandia. Tässä vaiheessa olin jo aiemmin kieltäytynyt Idolsin tuomaroinnista, sitäkin kun kartoitettiin jossain vaiheessa. Koska en kuitenkaan ollut vielä kirjoittanut sopimusta, katsoin luonnollisesti myös tämän kortin. Päädyin kirjoittamaan sopimuksen The X Factorin kanssa, koska se tuntui oikealta ja sen sijaan että menisin jatkamaan jonkin ohjelman "räppituomarin" virkaa, pääsen tässä tekemään sen juuri omalla tavallani ja suuresti arvostamassani seurassa. Tehtyäni päätöksen ja ennen sen julkituloa, soitin itse Mikko Koivusipilälle, jonka kanssa olin aiemmin puhunut myös Voice of Finlandista ja jonka kanssa meillä oli aina ollut lämmin suhde. En halunnut että levy-yhtiöni tekee ilmoituksen, vaan halusin itse soittaa ja kertoa uutiset ja syyni, jotta saisin myös itse selittää ne hänelle. Mikko kertoi että laitan hänet vaikeaan tilanteeseen, mutta hän ymmärtää ja ettei tämä tule vaikuttamaan musiikkini menestykseen heidän kanavillaan. Muutamaa päivää myöhemmin sain levy-yhtiöni kautta tiedon, että Nelonen on ilmoittanut poistavansa kaikki kappaleeni soitosta 12.6. jälkeen kun esiinnyn Radio SuomiPopin isossa Helsinki-päivän konsertissa ja tämä heidän langettama boikotti tulee kestämään "n. vuoden". Tämän boikotin alkamisen tuolloin voi todeta Radiomonitorista, joka mittaa radiosoittoa ja sieltä näkee milloin musiikkini on soinut säännöllisessä rotaatiossa Nelosen kanavilla.

- Tämän jälkeen keskustelua on käynyt säännöllisesti levy-yhtiöni Nelosen kanssa. Heidän välisiään keskusteluita en voi julkaista, mutta viesti on ollut koko ajan selkeä ja syy hyppyni "väärälle puolelle" eli MTV:n ohjelmaan.

- Olen kokenut suurta ahdistusta tästä asiasta jo puolen vuoden ajan, koska tunnen että minua kohtaan on toimittu väärin. Olen joutunut pelinappulaksi Nelosen ja MTV:n väliseen kanavasotaan, johon minun ei kuuluisi liittyä millään tavalla. Minulta pyydetään uutta musiikkia ja samalla ilmoitetaan että radiosoittoa sille on puolella isoista radiokanavista turha odottaa. Koen että taiteellista vapauttani ja artistiuttani yritetään rajoittaa ja tämä on saanut minut harkitsemaan pidempää taukoa urallani. Olen voinut aika ajoin todella huonosti ja kiitänkin fanejani, tiimiäni ja kollegoitani kaikesta saamastani tuesta, Mikael kirjoittaa.

Lue lisää: Saara Aallosta X Factor -tuomari: Tämä ei ole pelkästään laulukilpailu!

Teksti: Kalle Väistö
Kuvat: Pasi Murto

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!