Hyppää pääsisältöön
Tommi Mäkinen

Puolen miljoonan ökyveneen ostanut Tommi Mäkinen hurjasteli rallitallilleen 3,9 miljoonan euron voitot – siirsi osan toiminnasta Viroon verotussyistä!

Seiska selvitti ex-urheilijoiden bisneskuvioita.

Rallin nelinkertainen maailmanmestari Tommi Mäkinen, 55, on jatkanut menestyksen poluilla myös aktiiviuransa jälkeen.

Entinen huippukuski on rakentanut synnyinkyläänsä Puuppolaan kansainvälisen rallitallin. Tommi Mäkinen Racing Oy vastaa Toyotan tehdastallin pyörittämisestä, ja se työllistää peräti 85 henkilöä. Se on huomattavan kannattava.

Toiminta pieneni kuitenkin merkittävästi edellisellä tilikaudella, kun liikevaihdosta suli yli kahdeksan miljoonaa euroa ja voitosta lähes kolme miljoonaa euroa.

Selitys löytyy tilinpäätöksestä: rahoistaan tarkka Tommi on siirtänyt osan tallin toiminnoista verotussyistä Viroon. Tilikauden päätteeksi rallimestarin yhtiöstä nostettiin 1,1 miljoonan euron osingot.

Lue myös: Tässä on Tommi Mäkisen uusi ökykoti Tallinnassa: sijaitsee historiallisessa talossa – kuvat!

Seiska uutisoi hiljattain, että Tommi hankki vesileikkeihinsä suomalaisen Axoparin valmistaman veneen, joka on varusteltu erityisherkuin.

Paatti on viritetty suoranaiseksi vesihirmuksi. Vauhtia antavat kaksi 400-hevosvoimaista moottoria, jotka kuluttavat veneen 730-litraisen polttoainesäiliön kuivaksi 260 merimailin eli vajaan 500 kilometrin reissulla.

Lue myös: Kuvat! Tässä on rallilegenda Tommi Mäkisen valtava vesihirmu – Mersu-virittäjä tuunasi 500 000 euron veneen!

Veneen tuunaukset on tehnyt kuuluisa saksalaisfirma Brabus, jonka erityisalaa on Mercedes-Benz-autojen virittäminen. Tommin veneen koko nimi on Brabus Shadow 800 ja se on piirun yli 11-metrinen.

Tätä mallia on valmistettu vain 20 kappaletta, ja Suomessa vene maksaa ainakin 500 000 euroa.

Lue myös: Rallipomo Tommi Mäkinen ja Mia-rakas loistivat punaisella matolla: "Harrastamme kaikkea muuta yhdessä paitsi..."

Tommi Mäkinen Racing Oy

Liikevaihto: 59 853 000 euroa

Voitto: 3 935 000 euroa

Oma pääoma: 14 000 000

Tommin tulot 2017

Ansio: 1 249 477 euroa

Pääoma: 540 937 euroa

Mätkyt: 145 515 euroa

Lue Seiskan laaja selvitys ex-urheilijoiden bisneksistä ja tuloista torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy käyttäjäksi!


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Seiskan toimitus

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!