fbq
Uutiset
27.03.2020 08:12
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto
Pekka Haavisto
Poseerasivat yhdessä! Nuoren avustajansa kanssa viihtyvä Pekka Haavisto kävi katsomassa Jeriä armeijassa – kuva tapaamisesta poistettiin!
Uutiset
27.03.2020 08:12
Teksti: Panu Hörkkö|Kuvat: Seiskan arkisto

Seiska kertoi viime viikolla, että ulkoministeri Pekka Haavistolla, 61, (vihr.) on läheiset välit erityisavustajaansa Jeri Aaltoon, 23. Virkasuhteesta ja lähes 40-vuoden ikäerosta huolimatta kaksikko viihtyy vapaapäivinäkin Pekan asunnolla Helsingin Kulosaaressa.

Kaksikon ensitapaaminenkin oli hämmentävä. Teini-ikäinen Jeri esiintyi kuoropoikana Eduskunnan tiernapoikanäytelmässä, kun hän tapasi Haaviston. Sibelius-lukiossa opiskellut Jeri lähentyi Haaviston kanssa. Pian nuorukaisesta tuli Pekan ”autokuski ja roudari”, kun Pekka kampanjoi vuoden 2018 presidentinvaaleissa.

Lue myös: Pekka Haavisto löysi Jerin kuorosta! Näin ministerin ja erityisavustajan läheiset välit saivat alkunsa!

Herttaista hymyilyä

Seiskan saamien tietojen mukaan Pekka kävi kansanedustajana ollessaan toukokuussa 2017 tapaamassa Jeriä jopa armeijassa. Pekka lisäsi tapaamisesta Instagramiin kimppakuvan Jerin kanssa.

Miinalaiva Hämeenmaa käyty katsastamassa ennen sen lähtöä purjehdukselle Irlantiin. Kyllä se kelluu… Oppaana Jeri Aalto, Haavisto sanaili.

Kimppaselfiessä miehet hymyilevät kameralle. Asetelmasta päätellen Jeri on painanut laukaisinta.

Ulkoministeri Pekka Haavisto on kansanedustaja, puolueensa entinen puheenjohtaja ja oli ehdolla presidentinvaaleissa kaksi kertaa.
Ulkoministeri Pekka Haavisto on kansanedustaja, puolueensa entinen puheenjohtaja ja oli ehdolla presidentinvaaleissa kaksi kertaa.

 

Lue myös: Paljastavat paparazzikuvat! Ministeri Pekka Haavistolla läheiset välit nuoreen erityisavustajaansa!

Dieseleitä ja kyyneleitä

Kuva on otettu, kun laivaston sinisiin pukeutunut Jeri oli lähdössä miinalaiva Hämeenmaan koulutuspurjehdukselle. Tuntemattomasta syystä Pekka poisti kuvan viime talvena.

Vastaavissa tilanteissa varusmiehiä saattelemassa on yleensä lähisukulaisia tai seurustelukumppaneita.

Laivan komentajakapteeni Sami Rauhanummi kirjoitti koulutuspurjehduksen blogiin tilaisuudesta näin:

Lähdössä oli todella tunnelmaa, kun laiturilla vilkutti sankka joukko omaisia ja ystäviä soittokunnan säestäessä laivan dieseleiden jyminää. Taisipa siellä jollakin kyynelkin vierähtää silmäkulmasta – sekä laiturilla että laivan kannella.

Lue myös: Tulot huimassa nousussa! Ministeri Pekka Haavisto järjestänyt avustaja-Jerille hyvin palkattuja töitä!

Seiska yritti kysyä Pekalta ja Jeriltä kommentteja aiheeseen liittyen, mutta tuttuun tapaan ei saatu minkäänlaista vastausta.

Pekan ja Jerin viihtyminen yhdessä on erikoista, koska Pekka on naimisissa kampaaja Antonio Floresin, 42, kanssa. Asiaa oudoksutaan kahvipöytäkeskustelujen ohella politiikan huipulla asti.

– Haaviston viihtyminen nuoren avustajan seurassa on omituista. Jos vastaavassa tilanteessa olisi miesheteroministeri, niin asiasta nousisi valtava kohu, eräs tunnettu kansanedustaja arvioi tilannetta viime viikolla Seiskalle.