Uutiset
Vain Seiskassa!

Porvoon poliisiampumiset: Vangittujen veljesten isä kiistää jyrkästi sukukoston mahdollisuuden: Poikani eivät edes tunne veljeäni!

05.09.2019 12:37

Hymyn artikkelissa kerrotaan, että Porvoon poliisiampumisista epäiltyjen Granholmin veljesten teko oli kostotoimenpide 90-luvulla tapahtuneen asian takia. 

Myös Seiskan toimitukseen on tullut kuluneen viikon aikana Porvoosta useampi vinkki, joiden mukaan veljekset kostivat sedälleen 1990-luvulla tehdyn väkivallan. Huhujen mukaan veljesten kosto kohdistui isän veljen kiinniottaneen poliisin poikaan.

Seiska tavoitti Granholmin veljesten Paul-isän, joka vahvistaa, että hänen veljensä (poikien setä) ampui 1990-luvulla miehen Porvoossa.  

- Pitää paikkaansa, että veljeni ampui vahingossa kaverinsa haulikolla. Hänellä oli ase sylissä, joka laukesi. He olivat vahvassa humalassa. Hän sai muutaman vuoden tuomion kuolemantuottamuksesta.

Raymond

Raymond Granholm

Richard Granholm

Richard Granholm

Kumoaa huhut

Paul pitää kuitenkin täysin mahdottomana, että Porvoon ampuminen olisi seurausta hänen veljeensä liittyvästä tapahtumasta.

- Joku on kehittänyt itse motiivin tähän asiaan, eikä väitteillä ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Pojat eivät edes tunne minun veljeäni eli heidän setäänsä. Pojat ovat tavanneet veljeni kerran, kun olivat pieniä, mutta eivät ole edes keskustelleet hänen kanssaan. Paul sanoo, ettei ole kuullut kiinniottoon tai sitä seuranneeseen pidätykseen liittyneen mitään väkivaltaista. 

- En ole koskaan kuullut mitään huhujakaan tämmöisestä. Se huhu olisi tullut korviini, koska tunnen Porvoosta kaikki ja asia tapahtui jo 90-luvulla. Tunnen Porvoosta myös useita poliiseja. Ei ole mitenkään mahdollista, että pojatkaan olisivat tästä mitenkään tietoisia. Me emme koskaan puhuneet pojillemme veljeni tapahtumasta. 

Isä ei usko, että pojat olisivat olleet setänsä kanssa tekemissä isän tietämättä. 

- Ei ole mitenkään mahdollista. Minäkään en ole nähnyt veljeäni ainakaan kymmeneen vuoteen. 

Hän myös kiistää, että kyseessä voisi olla verikosto. Hänen mukaansa poikien sukujuurissa on romaniverta äidin puolelta.  

- Me olemme veljeni kanssa täysin suomalaisia sukujuuriltamme. Mun vaimon äiti on romani. Vaimoni on kuitenkin ollut koko ikäni parturi-kampaaja, eikä ole koskaan esimerkiksi pukeutunut kulttuuriin mukaisesti. Emme myöskään ole romaneiden kanssa missään tekemisissä. Poikani eivät ole mitenkään omaksuneet romani-kulttuuria, isä selventää.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!