Hyppää pääsisältöön
Joonas Mäkipelto on palomies.

Pikkulapsi tukehtui ilmapalloon – tv:stä tuttu palomies Joonas Mäkipelto avautuu työnsä järkyttävistä puolista: ”Se jäi vaivaamaan”

Leuanvedon maailmanennätyksen haltija Joonas Mäkipelto on leipätyöltään palomies, ambulanssin kuljettaja ja pelastussukeltaja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Sen lisäksi Joonas tunnetaan esiintymisestään Gladiaattorit-ohjelmassa, jossa hän selvisi finaaliin, eikä koko kilpailun voittokaan ollut kaukana.

Lue myös: Tämä hurja ME-mies esiintyy myös Gladiaattoreissa: Kisapaikka ei tullut ilmaiseksi!

Joonas kertoo, että palomieheltä vaaditaan nöyryyttä, sosiaalisuutta ja oma-aloitteisuutta. Myös kädentaidot ovat välttämättömiä, koska onnettomuustilanteet ovat aina erilaisia. Niihin ei voi koskaan täysin valmistautua, vaan kentällä joutuu soveltamaan.

– Isot kolarit, joissa on useita osapuolia ja joissa potilaita joudutaan priorisoimaan, ovat aina haastavia ja niissä joutuu tekemään vaikeita päätöksiä epäröimättä, Joonas mainitsee esimerkkinä.

Lue myös: Näin treenaa leuanvedon käsittämätön ME-mies – katso!

Fyysinen kunto on alalla itsestäänselvyys, eikä ahtaan tai korkean paikan kammoisilla ole palomiehiksi asiaa. Lisäksi vaaditaan kylmähermoisuutta, sillä pelastuslaitos on aina paikalla, kun jotain vakavaa tapahtuu.

Ruumiitakin tulee vastaan tasaisin väliajoin.

– Minulle ei ole jäänyt traumoja, mutta eniten koskettaa, kun pienelle lapselle sattuu jotakin. Äskettäin pikkulapsi oli tukehtunut ilmapalloon. Se jäi vaivaamaan.

– Niitä ei saa jäädä liikaa miettimään. Jos työt alkavat vaikuttaa vapaa-aikaan, on väärällä alalla.

Lue lisää Joonaksen arjesta palomiehenä torstaina ilmestyneestä Seiskasta!


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Timo Korhonen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!