Uutiset

Petteri Orpo vingutti visaa Washingtonissa, Sanni Grahn-Laasonen yöpyi ökysviitissä – näin ministerit törsäsivät luottokorteillaan!

31.10.2018 08:03

Seiska selvitti ministereiden luottokorttien käyttöä tämän vuoden osalta.

Lue myös: Jättiselvitys ministerien luottokorttitörsäilystä: Elinkeinoministeri Mika Lintilä vingutti yli 17 000 euroa valtion piikkiin – drinkkejä, lounaita ja hotelliöitä!

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on luottokortin käyttäjänä hallituksen keskikastia. Kokoomuksen nokkamies on kuluttanut valtion varoja lähinnä taksimatkoihin ja hotelleihin. Vaikka Petterin ostot ovat varsin tavanomaisia, hän on saanut aikaan yhden vertailun kalleimmista yksittäisistä ostoista. Ministeri majoittui neljäksi yöksi The Westin -hotelliin ollessaan Washington D.C:ssä Kansainvälisen valuuttarahaston ja Maailmanpankin kevätkokouksissa. Hotellikulut olivat peräti 1 355 euroa.

Petterin korttiostot 2018: 3 426 €

Lue myös: Jättiselvitys paljasti ministereiden luottokorttitörsäilyn – tämän takia ministerit suhaavat taksilla!

Grahn-Laasosella vain kaksi ostosta!

Sanni Grahn-Laasonen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on käyttänyt luottokorttiaan vain kaksi kertaa tänä vuonna. Ensimmäisen kerran kortti vingahti Tukholmassa, kun ministeri yöpyi Downtown Camper -hotellissa. 341 euron hinnan perusteella ministeri on valinnut majapaikaksi hulppean sviitin. Sen lisäksi hän on ainoastaan körötellyt 275 euron taksimatkan Tuuloksen syysmessuille.

Sannin korttiostot 2018: 616 €

Lue myös: Tuhannen euron taksimatka! Ministeri Jari Leppä ajoi mittarilla hirmuisen matkan Suomen halki – hallituksen toiseksi kallein päättäjä!

Yöpyi 480 € huoneessa!

Anne Berner

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) käyttää luottokorttia maltillisesti. Hänen korttikuluistaan löytyy vain muutamia taksimatkoja maakunnissa ja hotellimajoitusta. Suurin yksittäinen kulu on kesäkuulta, kun ministeri nukkui 480 euron yön viiden tähden Le Royal -hotellissa Luxemburgissa. Matka liittyi EU:n liikenne- ja televiestintäneuvoston kokoukseen.

Annen korttiostot 2018: 2 637 €

Lue myös: Jösses, mikä Kanadan-matka! Työministeri Jari Lindström maksoi 2 000 euron hotellilaskun luottokortilla valtion piikkiin!

Purki normeja luksusravintolassa!

Kimmo Tiilikainen

Asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) on kiertänyt tänä vuonna runsaasti maailmalla, mikä näkyy hänen luottokorttikuluissaan.

Lukuisten hotellilaskujen lisäksi Kimmon menoissa kiinnittää huomiota yksi ravintolalasku. Hän nimittäin järjesti huippukokki Tomi Björckin Farang-ravintolassa lounastapaamisen, jonka aiheena oli norminpurun tilannekatsaus. 104 euron lounaalla olivat mukana ministerin lisäksi erityisavustaja ja valtiosihteeri.

Kimmon korttiostot 2018: 6 422 €

1 350 euron hotellilasku!

Annika Saarikko

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) on kunnostautunut luottokorttinsa kanssa lähinnä taksimaksujen osalta. Annikan kallein taksikyyti oli 555 euron matka Sauvosta Kustaviin.

Pirssillä liikkumisen lisäksi hän on käyttänyt luottokorttia hotelliöihin. Kallein matka suuntautui New Yorkiin, jossa hotellikuluja syntyi 1 350 euroa.

Annikan korttiostot 2018: 3 284 €

Lue myös: Huhhuh, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila törsäsi veronmaksajien piikkiin 1 000 euroa ökyravintolassa – näin ruhtinaallisesti Pirkko seurueineen söi ja joi!

Kai nautti alkoholittoman drinkin!

Kai Mykkänen

Sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on kantanut tänä vuonna peräti kahta ministerinsalkkua. Nykyisessä tehtävässä hänellä on vain yksi korttikulu, 398 euron hotellilasku Brysselissä.

Aiemmassa roolissa ulkomaankauppa- ja kehitysministerinä Kaille kirjattiin Nigerian viisumimaksu ja lounastapaaminen alivaltiosihteerin kanssa. Herrat söivät lounaalla 100 eurolla huippukokki Kari Aihisen luotsaamassa Roster-ravintolassa Helsingissä. Ruokien lisäksi he nauttivat kahvit ja alkoholittomat versiot Bloody Mary -drinkistä.

Kain korttiostot 2018: 598 €

Lue myös: Nämä ministerit eivät ole vinguttaneet luottokorttiaan valtion piikkiin – Jussi Niinistö käytti korttia vain kerran!

Asuinpaikasta taksikuluja!

Anu Vehviläinen

Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk.) on käyttänyt luottokorttiaan paria poikkeusta lukuun ottamatta vain taksimatkoihin.

Aktiivinen autonkäyttö johtuu siitä, että Anu asuu Joensuussa. Kalleimmillaan kyydit ovat maksaneet jopa 474 euroa, kun ministeri kulki asunnoltaan Siilinjärvelle ja takaisin.

Anun korttiostot 2018: 3 970 €

Illallisella professorin kanssa!

Antti Häkkänen

Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) hyppäsi ministeri-Audin takapenkille viime vuoden keväänä. Sen jälkeen Antti on kunnostautunut luottokortin kanssa erityisesti taksimatkojen merkeissä. Toisin kuin muut ministerit, hän on käyttänyt pirssiä myös niin sanottuihin tavanomaisiin, parin kympin taksimatkoihin.

Antti on nauttinut valtion piikkiin aterian professori Aulis Aarnion kanssa tamperelaisessa ravintola Henriksissä. Illallinen maksoi 84 euroa.

Antin korttiostot 2018: 5 535 €

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:All Over Press, Lehtikuva, Valtioneuvoston kanslia ja Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!