fbq
Uutiset
25.10.2018 06:55
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: All Over Press, Valtioneuvoston kanslia, Lehtikuva ja Seiskan arkisto
MIka Lintilä on hallituksen kulukuningas.
Jättiselvitys ministerien luottokorttitörsäilystä: Elinkeinoministeri Mika Lintilä vingutti yli 17 000 euroa valtion piikkiin – drinkkejä, lounaita ja hotelliöitä!
Uutiset
25.10.2018 06:55
Teksti: Juha Nurmi|Kuvat: All Over Press, Valtioneuvoston kanslia, Lehtikuva ja Seiskan arkisto

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on kunnostautunut hallituksen innokkaimpana luottokortin vinguttajana. Rahaa on kulunut paitsi satojen eurojen taksimatkoihin ja kalliisiin hotelliöihin, myös lukuisiin ravintolalaskuihin.

Lue myös: Naimisissa oleva ministeri Sampo Terho juhli villisti Helsingin yössä – tanssitti vaaleaa kaunotarta!

Kuluvan vuoden aikana ministeri on esimerkiksi tarjonnut 430 euron lounaan keskustan mepeille Anneli Jäätteenmäelle ja Elsi Kataiselle sekä virkamiesseurueelle Brysselissä. Reilun sadan euron illallinen nautittiin puolestaan niin ikään keskustalaisen kansanedustajan Timo Kallin kanssa ravintola Careliassa Helsingissä. Tuolloin kansanedustajatoverit särpivät punaviiniä ja Bloody Mary -drinkin.

Lue myös: Oho, puolustusministeri Jussi Niinistö nousi lavalle Helsingissä rockabilly-keikalla – kuva!

Tomaattimehuun pohjautuva drinkki taitaa olla Mikan suosikki, sillä kulukuningas nautti juomaa myös elokuussa ravintola Sue Ellenissä Helsingissä. Tuolloin illallisseurana oli Ylen entinen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen, joka tunnetaan kohutusta suhteestaan keskustaan. Drinkkien lisäksi herrat kietaisivat huiviin myös pullollisen valkoviiniä.

Mikan korttiostot 2018: 17 703 €

Ministerien luottokortit ovat tarkoitettu virkatehtävien hoitoon, eikä sen käyttö ole sinällään kyseenalaista.

Esimerkiksi taksimatkoista valtioneuvoston ohjeistus on selkeä: ministerin tulisi käyttää työmatkoillaan aina joko virka-autoa tai sopimustaksia jo turvallisuussyistä. Illallisten tarjoaminenkin on niin ikään sallittua, mikäli syntynyt lasku liittyy ministerin tehtäväalueelle.

Lue selvitys ministereiden luottokorttitörsäilystä torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!