Uutiset

Peter Fryckman vie Suomen valtion kansainväliseen oikeuteen – vaatii satojen miljoonien korvauksia!

20.07.2017 09:15

Peter Fryckman, 65, istui lähes neljä vuotta vankilassa ja menetti koko omaisuutensa niin kutsutuista Kouri-kaupoista vuonna 1989 alkaneessa vyyhdissä. Erittäin monimutkaisessa tapahtumasarjassa Fryckman tuomittiin maksamaan veroja kaupoista, joissa hän oli toiminut pankin bulvaanina.

Fryckman on vuosikymmeniä järjestelmällisesti vakuuttanut syyttömyyttään. Hänen mukaansa bulvaanille ei ole voinut syntyä verovelvollisuutta. Kaikki suomalaiset oikeusasteet ovat olleet eri mieltä. Nyt juttu avataan uudelleen.

Oikeusministeri siunasi

Saadakseen juttunsa Haagissa toimivan pysyvän välitystuomioistuimen käsiteltäväksi yksityishenkilö tarvitsee luvan kotivaltionsa hallitukselta. Käytännössä tämä tarkoittaa ainakin Suomessa oikeusministerin siunausta. Seiskan saamien tietojen mukaan entinen oikeusministeri Jari Lindström (uv) allekirjoitti huhtikuussa siunauksensa Fryckmanin hakemukseen.

Fryckmanin oikeustaistelua Suomen valtiota vastaan Haagissa ryhtyy ajamaan oikeustieteen tohtori Kari Uotin johtama lakimies- ja asiantuntijaryhmä.

”Voin vahvistaa”

Seiskan tavoittama Uoti ei suostu sanomaan asiasta mitään. Maanantaina Havannasta Suomeen palannut Peter Fryckmankin on asiasta erittäin vaitonainen.

– Voin vahvistaa, että olen tällaisen luvan saanut ja Haagiin mennään. Muuta en sano, Fryckman kommentoi.

Seiskan saamien tietojen mukaan Fryckman hakee syksyllä jätettävässä vaatimuksessaan Suomelta satojen miljoonien eurojen vahingonkorvauksia.

Lue koko juttu tänään ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti:Joni Soila
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!