Hyppää pääsisältöön
Porilainen yritysjohtaja

Palkkamurha-aikeista syyttömäksi todettu yritysjohtaja: Kolmen promillen kännissä on helppo ohjailla

Satakunnan käräjäoikeus vapautti tänään keskiviikkona porilaisen yritysjohtajan syytteestä törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta.

TAUSTAA: PORILAINEN YRITYSJOHTAJA TODETTIIN SYYTTÖMÄKSI PALKKAMURHA-AIKEISIIN

Yritysjohtajaa syytettiin siitä, että hän olisi yrittänyt tilata hänen tytärtään hoitaneen lääkärin murhan ennalta tuntemattomalta mieheltä baari-illan päätteeksi. Syytteet perustuivat videoon, jonka yritysjohtajan baarissa tapaama mies oli kuvannut tapahtuneesta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että videon kuvannut mies oli johdatellut hyvin vahvassa humalassa ollutta yritysjohtajaa, minkä takia videota tai sen kuvanneen miehen todistusta ei pidetty uskottavana.

Seiska tavoitti syyttömäksi todetun yritysjohtajan, joka oli selvästi helpottunut käräjäoikeuden päätöksestä.

– Silloin, kun ihmistä lähdetään ohjailemaan heidän ollessa kolmen promillen humalassa, saadaan mielenkiintoisia asioita aikaiseksi. Minusta on uskomatonta, että tällaisia kännipuheita aletaan puida oikeusasteissa. Näin voisi käydä kenelle tahansa tässä maassa. Kyllä te itsekin helposti sanoisitte sellaisia asioita mitä ette tarkoita, jos olisitte kolmen promillen humalassa ja joku lähtisi teitä pahantahtoisesti ohjailemaan, yritysjohtaja kommentoi.

"Ikävä asia, että tällaista tapahtuu ihmiselle"

Yritysjohtajan mukaan videon kuvannut mies oli myös vienyt hänen yrityksensä kassasta rahaa ja uhkaillut häntä aseella. Hän väittää, että mies vei videon poliisille, koska epäonnistui kiristämään häntä sillä. Oikeuden mukaan videon kuvanneen miehen uskottavuutta söi se, että  hän oli seuraavana päivänä kysellyt yritysjohtajalta useita kertoja, mitä tämä haluaa tehdä videolla.

Yritysjohtaja ei kuitenkaan vastannut hänen viesteihinsä tai soittoihinsa, mikä oikeuden mukaan kertoo siitä, että yritysjohtaja oli vapaaehtoisesti luopunut rikoksen valmistelusta ja poistanut oman toimintansa merkityksen rikoksen valmistelussa.

– Tämä on vaikuttanut elämääni hyvin negatiivisesti ja on ikävä asia, että tällaista tapahtuu ihmiselle, yritysjohtaja toteaa.
 


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Juhamatti Nieminen

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!