Uutiset

Paljastava kuva! Romutransu Markus Kuotesaho avautuu inhottavasta sairaudestaan: ”Näyttää kuin olisi kuukautiset!”

30.04.2020 15:04

Kevät koitti Revonlahdella, vaan ei Markus Kuotesahon, 60, rinnassa. Romutransuna suomalaisten tietoisuuteen tullut pohjoisen mies ei vapusta välitä, kun on muutakin murhetta. Keväässä on yksi hyvä puoli: sitä seuraa kesä, joka toivon mukaan parantaa Markuksen psoriasisoireita.

– Aivan hirviä tauti, saatana, Markus manaa sairauttaan.

Lue myös: Romutransu Markus Kuotesaho suuren surun keskellä: Pahinta, mitä voi tapahtua!

Markukselle tauti puhkesi vuonna 2004. Ensimmäiset ruvet tulivat polviin, mutta vielä silloin hän ei tiennyt, millaisen riesan kohtasi.

– Se ensin mukamas parani, mutta ei se sitten parantunutkaan.

Markus on kärsinyt koko kehoa piinaavasta psoriasiksesta jo 16 vuotta.
Markus on kärsinyt koko kehoa piinaavasta psoriasiksesta jo 16 vuotta.

 

Lue myös: Pitkä selibaatti! Romutransu Markus Kuotesaho avautuu rakkauselämästään: ”Ei muuta seuraa kuin tyynyliina!”

Veri vuotaa usein

Pahinta on kutina. Markus raapii itsensä usein verille illalla ennen nukkumaanmenoa.

– Ennen unensaantia alkaa se kynsiminen. Kynnen aluset ovat pahimmillaan täynnä verimössöä. Kun puhun puhelimessa, raavin huomaamatta nivusista ja sieltä ne paikat aukiaa aina.

– Perseestä kun raapii rupia, niin näyttää kuin olis kuukautiset, niin paljon vuotaa verta. Sanotaan, että älä raavi, mutta ei sitä perkelettä pysty olemaan raapimatta, niin kauhia on kutina.

Totuuden näyttäminen psoriaseksesta on Markukselle tärkeää. – Härskimmältä nämä läntit näyttäisivät, jos nostaisin hameen helmaa ja vilauttaisin vaan vähän persettä.
Totuuden näyttäminen psoriaseksesta on Markukselle tärkeää. – Härskimmältä nämä läntit näyttäisivät, jos nostaisin hameen helmaa ja vilauttaisin vaan vähän persettä.

 

Lue myös: ”Juhlitaan ja rällätään!” Markus ”Romutransu” Kuotesaho seikkaili Helsingissä – kuvat!

Tälläinen on psoriasis

• Psoriasis on ihmisen oman puolustusjärjestelmän pohjalta syntyvä tulehdustauti, jota sairastaa arviolta kaksi prosenttia suomalaisista. Psoriasiksen oireena ovat yleensä hilseilevät punaiset ja kutisevat läiskät, joita voi olla ympäri kehoa.

• Vaikka tautia ei voi parantaa, sitä voi hoitaa monella eri tavalla. Psoriasis puhkeaa nuoruus- tai aikuisiässä, ja se voi laueta stressin, ylipainon, tupakoinnin tai runsaan alkoholinkäytön seurauksena.

• Psoriasista hoidetaan perusvoiteilla tai salisyylihappoa- tai kortisolia sisältävillä voiteilla. Hoitomuotoina ovat esimerkiksi biologiset lääkkeet tai UVB-valohoidot.

Katso videolta Markuksen vapputerveiset:

 

 

Teksti:Anna Tenhu
Kuvat:Matti Matikainen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!