Uutiset

Tämä pörröinen tyttökolmikko hurmaa Korkeasaaressa! Video!

10.07.2014 17:45

Maaliskuun 26 päivä Korkeasaaressa koettiin ilonhetkiä, kun aasianleijona Kalyana synnytti ensimmäisen pentueensa. Seiskan kuvaaja ja toimittaja kävivät tutustumassa Kissalaakson leijonakolmikkoon.

Kalyana-emon ylpeydenaihe on kolme tervettä tyttöpentua. Pennut ovat vielä nimettömiä, mutta niiden kaikkien nimet tulevat alkamaan G-kirjaimella.

- Korkeasaaressa eläimet nimetään aina jonkin kirjaimen mukaan. Tänä vuonna vuorossa on G-kirjain. Kaikkien vuonna 2014 syntyneiden pentujen ja poikasten nimet alkavat kirjaimella G. Kirjaimet etenevät aakkosjärjestyksessä, ensi vuonna vuorossa on siis H-kirjain, kertoo Korkeasaaren opas Mirjami Smalén.

 

 

Uusien pentujen myötä Korkeasaaressa on yhteensä kuusi leijonaa. Kalyana-emo pentueineen yhdistetään piakkoin muuhun laumaan, johon komeaharjaisen isäleijonan lisäksi kuuluu iäkkäämpi naarasleijona.

 

 

Seiskan vierailupäivänä telmivät leijonanpennut herättivät ihastusta saaren kävijöissä, niiden touhuja pysähtyi seuraamaan ihmisiä sankoin joukoin.

Meno oli vierailupäivänä hieman erilaista kuin alla olevassa videossa, jossa emo pentuineen ulkoilee ensimmäisiä kertoja:

 

Lue uusimmasta Seiskasta valloittavan leijonaperheen koko tarina ja syyt siihen, miksi uusi pentue oli niin tärkeä!

 

KUVAT: MATTI MATIKAINEN

Teksti:Mira Sharma
Kuvat:Seiskan toimitus
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!