Hyppää pääsisältöön
Oulun poliisi selvittää seksuaalirikoksia.

Oulussa paljastui neljä uutta alaikäisiin kohdistunutta seksuaalirikosepäilystä – yksi uhreista menehtynyt

Tällä hetkellä Oulun poliisi tutkii yhteensä kymmentä seksuaalirikosepäilyä, joissa epäillyt tekijät ovat ulkomaalaistaustaisia. Yhdeksän tapausta liittyy uutisoituun seksuaalirikosvyyhtiin, kymmenes on tästä erillinen tapaus.

Lue myös: Oulun seksirikosvyyhdistä epäilty otettiin kiinni Saksassa – pääsi jo kertaalleen vahingossa vapaaksi

Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskisen mukaan ketään ei ole vielä vangittu epäiltynä nyt ilmi tulleista neljästä seksuaalirikoksesta, mutta tekijät ovat poliisin tiedossa.

Kiiskinen toivoo, että uusia tapauksia ei enää tulisi, mutta pyytää mahdollisia uhreja ottamaan yhteyttä poliisiin, jos näitä vielä on.

– Mutta onhan tämä vyyhti aika laaja jo tällaisenakin, toteaa Kiiskinen.

Lue myös: ”Minulla naksahti päässä” - Oulun seksuaalirikoksen uhrin isä selittää voimakasta reaktiotaan sosiaaliviranomaisille: ”Kiskoin tuskan takia baarissa viisi kossu-Batterya!”

Oulun poliisilaitos on käynnistänyt esitutkinnan neljästä uudesta seksuaalirikosepäilystä, jotka ovat kohdistuneet alle 15-vuotiaisiin tyttöihin. Epäiltyjen rikosten nimikkeet ovat tällä hetkellä raiskaus, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Teot ovat tapahtuneet kesän 2018 aikana. Poliisi on ottanut kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä todennäköisin syin epäiltyinä tekoihin.

Epäillyistä tekijöistä kaksi henkilöä on noin 20-vuotiaita ja kaksi henkilöä alle 18-vuotiaita.

Julkisuudessa ja sosiaalisessa mediassa on käyty viime aikoina runsasta keskustelua seksuaalirikosten uhreihin liittyen. Tähän liittyen poliisi vahvistaa yhden uhrin menehtyneen viime syksyn aikana. Hänen kuolemaansa ei epäillä liittyvän rikosta. Koska kyse on kuolemansyyn selvittämisestä, poliisi ei kerro asiasta enempää.

Lue myös: Syyllistyikö poliisi rikokseen Oulun seksuaalirikosvyyhdin tutkinnassa? Tutkinnanjohtaja hämmentyi uhrin isän väitteistä!

Oulun poliisi jatkaa uusien seksuaalirikosepäilyjen sekä aiemmin uutisoidun seksuaalirikoskokonaisuuden osalta esitutkintaa.

Poliisi on luvannut tiedottaa asiasta lisää ensi viikolla.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!


Teksti:
Ari Kettunen
Kuvat:
Ari Kettunen

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!