Hyppää pääsisältöön
Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen hämmentyi uhrin isän väitteistä.

Syyllistyikö poliisi rikokseen Oulun seksuaalirikosvyyhdin tutkinnassa? Tutkinnanjohtaja hämmentyi uhrin isän väitteistä!

Seiska kertoi viime viikolla, että Oulun seksuaalirikosvyyhtiin kuuluneen uhrin isä otti itse kiinni tyttäreensä kohdistuneesta rikoksesta epäillyn miehen.

Seiskan haastattelema isä kertoi, että hän oli jäljittänyt epäillyn kavereidensa kanssa kuudessa tunnissa. Poliisi ei onnistunut siinä kuudessa päivässä.

Haastatellun mukaan poliisipartio ei suostunut ottamaan epäiltyä kiinni, vaikka partio oli kutsuttu seuraamaan feikkiprofiilin avulla sovittua tapaamista.

Lue myös: Poliisi katseli vierestä, kun yksinhuoltajaisä otti Oulussa tyttäreensä kohdistuneesta seksuaalirikoksesta epäillyn miehen kiinni – ”Sanoin, että saattaa kopsahtaa”

Tilanteessa uhrin isä oli nähnyt ainoaksi vaihtoehdoksi toimia itse. Sen seurauksena häntä epäillään pahoinpitelystä.

– Lähiomaiset ilmoittivat meille paikan ja ajan, jossa henkilö olisi. Tietojeni mukaan poliisipartio on mennyt sinne ja suorittanut kiinnioton. Jos partio on katsonut vierestä isän suorittamaksi epäiltyä pahoinpitelyä, niin silloin he ovat voineet pahimmillaan sortua rikokseen, tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kertoo.

Outo kiinniotto

Seiskan haastatteleman isän mukaan partio ei suostunut tekemään kiinniottoa, koska he eivät olleet 100-prosenttisen varmoja henkilöllisyydestä. Isä ihmettelee poliisin toimimattomuutta, koska henkilö lopulta otettiin kiinni.

Tutkinnanjohtajan mukaan epäilty oli valmiiksi poliisin tiedossa.

Isä myös väittää kertoneensa poliisille aikeistaan ja ilmoittaneensa, että tilanteessa ”saattaa kopsahtaa”.

Tutkinnanjohtajan lausuntojen perusteella tiedonkulku Oulun poliisissa ei ole ollut tehokasta. Hän nimittäin kiisti edes tienneensä uhrin isän pahoinpitelyepäilystä, vaikka tätä oli kuulusteltu asiasta kaksi päivää aiemmin.
Tutkinnanjohtajan lausuntojen perusteella tiedonkulku Oulun poliisissa ei ole ollut tehokasta. Hän nimittäin kiisti edes tienneensä uhrin isän pahoinpitelyepäilystä, vaikka tätä oli kuulusteltu asiasta kaksi päivää aiemmin.

 

Lue myös: Oulun seksuaalirikoksesta epäillyn miehen kiinni ottanut yksinhuoltajaisä: Poliisi uhkasi syytteellä!

Isää kuulusteltiin

Asiassa on riidatonta se, että partio seurasi tilannetta vierestä vähän aikaa.

– Tietojeni mukaan poliisipartio on ollut siellä ja suorittanut kiinnioton, eikä minulla ole muusta tietoa, Kiiskinen toteaa.

– En tiedä, onko tilanteessa lyöty tai onko tapauksesta edes tehty rikosilmoitusta. Minä en ole kuullut, että sitä tutkittaisiin pahoinpitelyrikoksena, hän lisää.

Lue myös: Oulun seksirikosvyyhdin uhrin yksinhuoltajaisä avautuu tuskastaan: karjuin, itkin ja huusin!

Oulun poliisin tiedonkulku vaikuttaa melko huonolta.

Tutkinnanjohtaja Kiiskinen myöntää, että hänelle raportoitu yksityiskohtia kiinniotosta. Pahoinpitelytutkinnasta hän oli kuitenkin täysin tietämätön, vaikka uhrin isää oli kuulusteltu jo kaksi päivää aiemmin.

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!


Teksti:
Sami Sinokki
Kuvat:
Ari Kettunen ja poliisi

Suosituimmat

Ladataan sisältöä

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!