Katso videot!

Oulun Kärpiltä kivenkovia hankintoja – ylivoimaisen mestarisuosikin kapteeni Lasse Kukkonen teki "vaarallisen" havainnon Jesse Puljujärvestä: ”Odotan häneltä sitä”

Uutiset | 12.09.2019 16:10

Jääkiekon SM-liigakausi 2019–2020 käynnistyy tänään torstaina (12.9.) Hämeenlinnassa, jossa hallitseva Suomen mestari HPK ja karvaasti hopealle jätetty Kärpät selvittelevät tämänkertaista paremmuuttaan.

Vierasjoukkueen pukukopissa hierotaan taatusti malttamattomina kiekkohanskoja yhteen. Oululaiset janoavat revanssia viime kevään nöyryytykseltä. Vain voitto kelpaa Kärpille, jota pidetään ylivoimaisena mestarisuosikkina.

Tämän kauden joukkuetta kootessa Perämeren rannalla ei ole jätetty kiveäkään kääntämättä – eikä lompakon nyörejä käärimättä. Kärpät näytti siirtomarkkinoilla hauista hankkimalla kovia pelimiehiä, kuten NHL:stä Ouluun laskeutuvan Juho Lammikon.

– Hänen tulonsa on hieno kunnianosoitus koko seurallemme. Hän näki, että pystyisi kehittymään täällä ihmisenä ja pelaajana, Kärppien kapteeni Lasse Kukkonen sanoo Seiskalle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Juho Lammikko vaihtoi Floridan NHL-lämmön Liigaan ja Perämeren rannikon viileyteen.
Juho Lammikko vaihtoi Floridan NHL-lämmön Liigaan ja Perämeren rannikon viileyteen.

Isompaan rooliin

23-vuotias Lammikko on Porien Ässien kasvatti, joka raivasi väkisin tiensä tarunhohtoiseen. Rooli Florida Panthersissa jäi kuitenkin rajalliseksi, kun pääosin nelosketjun sentterinä raatanut Noormarkun mies raapi aloituksia omille.

Kukkonen uskoo, että viime kevään maailmanmestarilla on eväitä myös kiekollisempaan rooliin ja isompaan vastuuseen.

– Varmasti on. Se on nuoruusvuosilta nähty, että Juholla on paljon potentiaalia.

Lue myös: Ei huimaa yhtään! Leijonien NHL-apua kutkuttaa Kanadan kohtaaminen – käy vesi kielellä supertähtien kimppuun: ”Vedetään täysillä eikä väistellä ketään”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Hyvät naiset ja herrat... Pulju is back.
Hyvät naiset ja herrat... Pulju is back.

Hymy palasi huulille

Suurin härdelli Kärppien ympärillä on kuitenkin liittynyt toiseen paluumuuttajaan. Puoli Suomea meni sekaisin, kun Jesse Puljujärven kerrottiin palaavan petopaitaan.
Kukkonen on tehnyt Puljusta vastustajien kannalta varsin vaarallisen havainnon:

– On hienoa nähdä hymy Jessen huulilla. Hänestä paistaa edelleen into ja rakkaus jääkiekkoa kohtaan.

Kolme viime kautta Tornion ihmemies on ollut hieman kallella kypärin, kun homma ei meinannut toimia NHL-seura Edmonton Oilersissa. Syksyn CHL-matseissa Puljujärven kasvoilla on jälleen nähty tuttu virne. Kielikin on käväissyt suupielessä.

Juuri Puljun pelihuumorin palaaminen on vastustajien kannalta se kaikista karmein uutinen. Pelaajan oman uransa kannalta kyseessä saattaa myös olla aivan käänteentekevä seikka.

– Odotan häneltä sitä, että hän pystyisi nauttimaan jokaisesta päivästä saapuessaan hallille, Kukkonen nyökkää.

Oheisella videolla Lasse Kukkonen kertoo kapteenin ominaisuuksistaan:

 

Teksti:Eetu Ampuja
Kuvat:Eva-Liisa Orupöld
Jaa Artikkeli:

KATSO SEURAAVAKSI

Martina Aitolehden Hannu-rakas suorassa lähetyksessä – Kalle Palanderilta jäätävä heitto: ”Ei tuo kauan tule kestämään!”

Kimmo Vehviläinen järkyttyi Kerttu Rissasen kohtelusta Selviytyjät Suomessa – vertasi teurastukseen: ”Kertun kohtelu on sitä luokkaa”

Juha Mieto asuu Petteri-poikansa kanssa saman katon alla: Olen erinomainen isä!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!