Uutiset

Omaa kuolemaansa ja vanhenemistaan pohtinut Arman Alizad: ”Tunnen suurta huolta tyttäristäni!”

31.08.2019 15:06

Mediapersoona Arman Alizad kuulee ajoittain järkyttäviä tarinoita Arman Pohjantähden alla -ohjelmassaan.

Hän myöntää pohtineensa omaa kuolemaansa entistä enemmän.

– Mietin jatkuvasti, mitä tapahtuisi, jos yhtäkkiä sairastuisin tai joutuisin onnettomuuteen. Tai mitä jos kuolen? Tunnen suurta huolta ja vastuuta esimerkiksi tyttäristäni. Mitä heille tapahtuisi, jos minulle sattuisi jotain? Ei voi sanoa, että pelkäisin kuolemaa, mutta en kyllä vielä haluaisi lähteä. Ehkä näiden asioiden ajattelu kuuluu tähän ikään, Arman kertoi Seiskalle.

Armanin Vahid-isä on yli 80-vuotias, ja hän on edelleen hyvässä kunnossa.

– Toivottavasti olen itse noin virkeä tuossa iässä. Tiedostan kuitenkin, että meillä kaikilla aika käy vähiin. Jos isäni kunto jostakin syystä romahtaisi, löisin työasioissa heti linjat kiinni. Perhe menee aina kaiken muun edelle.

Isoisä sairastui Alzheimerin tautiin

Armanin oma perhe muutti Iranin Teheranista Espooseen 1980-luvulla, jotta he pystyivät pitämään huolta Suomessa asuneista isovanhemmista.

– Isoisäni sairastui Alzheimerin tautiin viimeisinä vuosinaan. 1990-luvun lopulla tuntui, että isäni oli koko ajan poissa kotoa. Hän oli päivät töissä ja illat auttamassa isovanhempiani. Persialaisessa kulttuurissa vanhuksista pidetään huolta loppuun asti itse.

Teksti:Juha Nurmi
Kuvat:Pasi Murto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!