Hyppää pääsisältöön
Arman Alizad

”Löi kuin moukari vasten kasvoja” - Arman Alizad todisti tv-sarjansa kuvauksissa pysäyttävää tilannetta vanhusten arjessa!

Arman Pohjantähden alla -sarjan neljäs tuotantokausi alkaa vakavalla aiheella, kun jaksossa tutustutaan kotihoitoon. Arman Alizad pestautuu lähihoitajan työpariksi ja kiertää Helsinkiä hoitamassa yksinäisiä ja hauraita vanhuksia.

– Näiden ihmisten tilanne löi kuin moukari vasten kasvoja. Mietin, miten voi joutua tilanteeseen, jossa elää kuin vankina omassa kodissaan. En tiedä, olenko kohdannut mitään noin pysäyttävää missään päin maailmaa, Arman kertoi Seiskalle.

– Kotihoitojakso oli myös ikkuna omaan tulevaisuuteeni: tähän tilanteeseen me kaikki voimme joutua jossain vaiheessa.

Lue myös: Arman Alizad liikenneraivon vallassa: ”Helvetissä on ihan oma paikka niille, jotka ajaa…”

Yksinäisyys mietityttää

Arman pohtii ohjelmassa, miksi niin monet vanhukset kärsivät yksinäisyydestä.

– Yksi syy voi olla se, että nykyään vanhukset ja nuoret näkevät entistä vähemmän toisiaan. Ennen perheillallisia järjestettiin viikoittain, mutta nyt voi olla, että mummo nähdään kerran vuodessa.

– Silloin vanhuksen huono kunto voi tulla järkytyksenä, eikä enää uskalleta tuoda lasta näytille isovanhemmille ollenkaan.

Miten Arman suhtautuu kuolemaan? Lue haastattelu kokonaisuudessa tuoreesta Seiskasta.

Arman Pohjantähden alla Nelosella maanantaisin klo 21.

Älä missaa päivääkään! Tilaa Seiskan uutiskirje ja saat kuumimmat julkkisuutiset sähköpostiisi joka aamu klo 10 täysin ilmaiseksi.


Teksti:
Juha Nurmi
Kuvat:
Pasi Murto

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!