Suvi Teräsniska ja Olli Lindholm

Olli Lindholmin Yö-yhtyeessä korvaava Suvi Teräsniska: ”Kun suljen silmäni, näen auringon ja festivaaliyleisön”

Uutiset | 12.02.2021 17:02

Legendaarisen Yö-yhtyeen rakastettuja hittejä kuullaan ensi heinäkuussa neljällä festivaalikeikalla – jos koronatilanne sen sallii. Keulahahmonsa Olli Lindholmin kaksi vuotta sitten menettäneen suosikkibändin solistina nähdään Suvi Teräsniska, 31.

Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä, yhtye kommentoi tiedotteessaan.

Suville Yö-yhtye on ollut nuoruuden innoittaja, joka johdatti hänet aikanaan musiikkialalle.

– Kun suljen silmäni, näen auringon ja festivaaliyleisön. Kuulen heidän laulavan. Sitä yhteislaulua odotan enemmän kuin mitään muuta, Suvi kommentoi.

Olli Lindholmin kuolemasta on kulunut kaksi vuotta. Ensi kesänä bändin solistina kuullaan edesmenneen laulajan suojattia ja ikifania Suvi Teräsniskaa.
Olli Lindholmin kuolemasta on kulunut kaksi vuotta. Ensi kesänä bändin solistina kuullaan edesmenneen laulajan suojattia ja ikifania Suvi Teräsniskaa.

Lue myös: Suvi Teräsniskan hauska muisto Olli Lindholmista - kaikki ei aina mennyt suunnitelmien mukaan!

Ystävystyivät työnteossa

Suvin ja Yön yhteistyö alkoi jo vuonna 2006, kun nuori fani otti yhteyden Olli Lindholmiin. 17-vuotias tyttö kysyi, olisiko hänen mahdollista päästä jollekin keikalle mukaan laulamaan. Olli vastasi myöntävästi.

Onnistuneen keikan jälkeen hän ehdotti Suville, että tämä tulisi taustalaulajaksi heidän konserttikiertueelleen.

Suvin oma sooloura oli samoihin aikoihin lähtenyt jo käyntiin. Hänelle oli silti tärkeää kiertää mukana idoliensa matkassa.

Lopulta Suvi oli Yön taustalaulajana viisi vuotta. Pitkien keikkamatkojen aikana Suvi ja Olli ystävystyivät. Laulajien yhteys kesti Ollin kuolemaan saakka.

Suvin ja Ollin ystävyys alkoi Suvin ollessa vasta teini-ikäinen. Kuva on vuodelta 2008.
Suvin ja Ollin ystävyys alkoi Suvin ollessa vasta teini-ikäinen. Kuva on vuodelta 2008.

Lue myös: Olli Lindholm kannusti Neljänsuora-yhtyeen Antti Ketosen soolouralle – ”Ollin kuolema antoi uuden merkityksen levytykselle”

Olli kuoli yllättäen

Olli menehtyi sairauskohtaukseen 12. helmikuuta 2019 vain 54-vuotiaana. Ollin eno kertoi julkisuudessa myöhemmin, että kuolinsyy oli ollut aortan repeämä.

Kun Suvi kuuli kuolemasta Yö-yhtyeen tekniseltä avustajalta Teemu Lehtimäeltä, hän oli viimeisillään raskaana.

Vuosi sitten Teemun puhelun tullessa tiesin heti, että jotain on sattunut. Istahdin keittiön pöydän ääreen, siitä valahdin lattialle ja huusin, Suvi kirjoitti Facebookissa vuosi sitten.

Olen onnellinen, että Ollin ja mun polut ristesivät edes tämän ajan tässä elämässä, koska olen varma että me tapaamme vielä.

Teksti:Kirsi Pöllänen
Kuvat:Marek Sabogal ja Lehtikuva
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia!
Seuraa Seiskaa somessa!