Uutiset

Olli Jokisen Katerina-vaimo järkyttyi Floridan kouluampumisesta – lapset todistivat verilöylyä, syyttää Yhdysvaltain aselakia: ”Ihan syvältä!”

26.02.2018 08:41

Entinen jääkiekkoilija Olli Jokinen on asunut perheineen Floridassa jo 16 vuotta. Toissa viikon keskiviikkona Ollin kotikulmilla 19-vuotias nuorukainen avasi tulen entisessä koulussaan ja surmasi 17 lasta ja aikuista. Jokisten lapset olivat tapahtuma-aikaan koulun ulkopuolella.

– Lapsemme olivat juuri matkalla kotiin ja ajoivat koulun ohi. He näkivät oppilaita juoksemassa paniikissa ulos verisissä vaatteissa, järkyttynyt Katerina Jokinen kertoo Seiskalle.

Floridan turvallisin

Katerina kertoo, että heidänkin lastensa oli ollut tarkoitus käydä verilöylyn kohteeksi joutunutta koulua.

– Päätimme kuitenkin monen muuton jälkeen laittaa lapsemme toiseen yksityiseen kouluun. Valitsimme Parklandin kotipaikaksemme, koska tämä on Floridan turvallisimpia kaupunkeja. Olemme asuneet täällä vuodesta 2002. Kouluammuskelu tapahtui viiden kilometrin päässä kodistamme.

Aselaki syvältä

Katerina ei säästele sanojaan arvostellessaan paikallista aselakia, joka sallii käytännössä kenen tahansa hankkia aseen.

– Tämä aselaki on ihan syvältä. Jos en ole ihan väärässä, niin meidän ei kai tarvitse enää metsästää ruokaamme. Mihin tuollaisia aseita oikeasti tarvitaan? On helpompaa hankkia ase kuin adoptoida koira, Katerina ihmettelee.

Jokisten perheessä on kolme tytärtä. Ollin NHL- ja maajoukkueura loppui käytännössä olkapääleikkaukseen vuonna 2015. Nykyisin hän pyörittää Floridassa kolmen muun entisen kiekkotähden kanssa yksityistä kiekkoakatemiaa.

Teksti:Joni Soila
Kuvat:Seiskan arkisto
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!