Uutiset

Oho, Wallu Valpiolla salainen piilopirtti: Vuokra 90 euroa kuukaudessa - lähin kauppa 5 kilometrin päässä: "Absoluuttinen aivojen tyhjennyspaikka!"

31.01.2019 17:01

Tänä keväänä Selviytyjät Suomi -kilpailussa esiintyvä, Seiskan sivuilla Wiidakon Wallu -blogia pitävä kulttuuripersoona Wallu Valpio, 45, hankki parisen vuotta sitten kakkosasunnon, todellisen piilopirtin pienestä Anskun kylästä, noin 100 kilometrin päästä Helsingistä.

Wallu vuokrasi tuolloin punaisesta, taiteilijoiden asuttamasta Plevna-talosta itselleen noin 20-neliöisen asunnon, jonne hän tulee säännöllisin väliajoin rauhoittumaan.

– Täällä luonnon rauhassa voin toteuttaa pitkäaikaista haavettani, Aleksis Kivi -henkistä elämäntyyliä ja unohtaa kaikenlaisen hälinän. En kaipaa tänne muita ihmisiä.

– Tämä on absoluuttinen aivojen tyhjennyspaikka, missä mieli avautuu ja uusia ideoita pulpahtelee pintaan, kun pääsen pakoon arjen oravanpyörää, Wallu sanoo.

Elinolot Wallun piilopirtissä ovat varsin alkeelliset. Talvisin asuntoa lämmittää vain yksi pystypatteri, eikä asunnossa ole juoksevaa vettä. Ulkohuussi on pienen kävelymatkan päässä.

– Oikeastaan ainoat aktiviteetit täällä ovat luonnossa kuljeskelu, halkojen hakkaus, pihasaunassa saunominen sekä vanhojen Valittujen palojen lukeminen. On täysi hiljaisuus, ja seurana useimmiten vain kylmä valkoviinipullo, Wallu tunnelmoi.

KATSO VIDEO ALTA, KUN WALLU ESITTELEE PIILOPIRTTINSÄ!

Tullessaan piilopirttiinsä Wallulla on aina mukanaan myös omat eväät, sillä lähin kauppa on peräti viiden kilometrin päässä.

Wallu on sisustanut asunnon kokonaan kierrätysmateriaaleilla, ja hyllyjä koristavat monet vanhat esineet.

Selviytyjät-tähti kertoo, että upea puutalo on suojelukohde, jonka omistajat haluavat pitää mahdollisimman asutettuna, jotta se pysyisi hyvässä kunnossa.

Siksi Wallun vuokrakin on varsin huokea, vain 90 euroa kuukaudessa.

Lue kaikki Wallun salaisesta piilopirtistä tänään torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

TILAA SEISKA TÄSTÄ!

LIITY UUTEEN SEISKA KLUBIIN JA LUE MEHUKKAITA JULKKISUUTISIA, JOIHIN PÄÄSET KÄSIKSI VAIN KLUBIN JÄSENENÄ! REKISTERÖIDY KÄYTTÄJÄKSI TÄSTÄ LINKISTÄ!

Teksti:Mika Seppänen
Kuvat:Timo Korhonen
Jaa Artikkeli:
Enemmän irti Seiskasta täysin ilmaiseksi! Klubilaisena saat lisää julkkisuutisia, ekstrakilpailuja ja viihdettä joka päivä.
Liity ilmaiseksi!

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!