Uutiset

Nyt puhuvat elokuva-alan ahdistelijoiksi väitetyt menestysohjaajat: ”Tämä on väärä tapa hoitaa asiaa” – ”En ole näin toiminut”

28.11.2017 08:39

Elokuva-alalla ja julkisuudessa on kohuttu paljon seksuaalisesta ahdistelusta. Suomessa asia tuli esille, kun näyttelijä ja ohjaaja Heidi Lindén kertoi lokakuussa Helsingin Sanomille elokuva-alalla vallitsevasta seksuaalisen häirinnän kulttuurista.

Lue lisää: Seiska sai haltuunsa kohutun nimilistan elokuva-alan ahdistelijoista – Heidi Lindénin outo käytös hämmentää: ”Hän sanoi, että listaa ei ole!”

Seiska sai haltuunsa Lindénin kohutun nimilistan elokuva-alan väitetyistä ahdistelijoista. Seiska kysyi kaikilta kuudelta leffatähdeltä kommentteja ahdisteluväitteisiin liittyen.

Ahdistelijoiksi väitetyt kaksi eturivin näyttelijää järkyttyivät heitä kohtaan esitetyistä väitteistä.

Lue lisää: Elokuva-alan ahdistelijoiksi väitetyt Suomen eturivin näyttelijät järkyttyivät – kiistävät väitteet: ”Epäilyksen varjon heittäminen on vastuutonta!”

Listalla mainittu ohjaaja pitää väitteitä yllätyksenä.

– Aikamoinen yllätys. Vieras ajatus minulle. Jos oikein spekuloidaan, niin huumoria voi olla kulmikkaampaakin, mutta ei sellaista, että toisi jollekin epämukavan olon saati että kehenkään koskettaisiin, hän kommentoi Seiskalle.

Toinen listalla mainituista ohjaajista pitää asiaa tärkeänä, mutta valittu toimintatapa on väärä.

Lue myös: Krista Siegfrids seksuaalisesta ahdistelusta: Osaan näyttää omat rajani!

– Tämä on niin vakava aihe, että nyt kokemuksista tarvittaisiin faktoja, tarkkoja tietoja ja lopuksi virallista tutkintaa. Toistaiseksi julkinen keskustelu perustuen huhuihin ja ilman kunnon todisteita on mielestäni väärä tapa hoitaa tärkeää asiaa.

Kolmas ohjaaja kertoo, ettei ole toiminut väitetyllä tavalla.

– Seksuaalinen häirintä on vakava asia. Toivon, että viimeaikainen keskustelu madaltaa uhrien kynnystä tehdä ilmoitus epäasiallisesta kohtelusta. Tiedossani ei ole yhtään väitettä siitä, miten joku on arvioinut minun toimineen sopimattomalla tavalla ja missä tai kuka tällaisia väitteitä on esittänyt ja kenelle. Olen toiminut ammatissani lähes 30 vuotta. Kohtaamani ihmiset eivät ole kertaakan tuoneet esille, että toimintani olisi ollut seksuaalisesti häiritsevää tai sopimatonta. En näin ole toiminut.

Artikkelin kuvituskuvan silhuettimiehet eivät liity tapaukseen.

Teksti:Panu Hörkkö
Kuvat:Fotolia
Jaa Artikkeli:

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!