Jari Grek purkaa paineitaan musiikilla.

Neliraajahalvaantunut muusikko Jari Grek: Mielialassa nousuja ja laskuja – ”Lopetin lääkityksen vuosi sitten!”

07.04.2019 16:47

Seiskan kertoi aikaisemmin, että muusikko Jari Grek, 56, heräsi tammikuussa 2016 teho-osastolta Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa. Edellisiltana hän oli istunut iltaa ravintolassa ja liukastunut kotiin lähtiessään jäisellä parkkipaikalla.

Sairaalasängyn vierellä valvonut Mia-vaimo, 45, paljasti karun totuuden miehelleen: Jari on neliraajahalvaantunut, kaularanka on murtunut.

Lue lisää: Laulaja Jari Grek liukastui pää edellä päin pitsa-autoa: Neliraajahalvaus ja kaularanka murtui – ”Pää liikkui vain sentin!”

Puran paineita musiikilla

Nyt Jari istuu pyörätuolissaan Invalidiliiton mukavassa vuokra-asunnossa Tampereen Hervannassa. Hoitaja on napin painalluksen päässä.

– Olen iloinen, että olen jo tässä pisteessä. Omatoimisuuteni on lisääntynyt huimasti. Ensimmäinen vuosi meni aikamoisessa sumussa, vuoden 2010 Seniori-tangokuninkuuden voittanut Jari myöntää.

Jari asuu Invalidiliiton järjestämässä vuokraasunnossa. Muu perhe jäi vanhaan kotiin. Keittiö on mitoitettu pyörätuolia varten.
Jari asuu Invalidiliiton järjestämässä vuokraasunnossa. Muu perhe jäi vanhaan kotiin. Keittiö on mitoitettu pyörätuolia varten.

 

Lue myös: Hirvittävä onnettomuus ja halvaantuminen veivät huippuvoimistelija Jari Mönkkösen masennuksen partaalle: Onnellisuus ei riipu toimintakyvystä!

Jari on laulanut tanssiorkestereissa 1980-luvun lopulta lähtien. Ennen onnettomuutta hän kiersi kahdeksan vuotta Kasmir-orkesterinsa kanssa, joka nykyään keikkailee Quattro-nimellä Kalle Jussilan kanssa.

– Mielialassani on ollut nousuja ja laskuja. Aluksi mielialalääkitys piti ne kurissa, mutta kun lopetin vuosi sitten lääkityksen, olen purkanut paineitani puhumalla ja musiikilla.

– Minulla on näemmä vahva luonto. Koko ajan päässäni on jyskyttänyt hurja tsemppi: perkele, tästä vielä noustaan! Pyörätuoli tai neliraajahalvaantuminen eivät estä elämää, ne ovat vain pieniä hidasteita.

Liity uuteen Seiska Klubiin ja lue mehukkaita julkkisuutisia, joihin pääset käsiksi vain Klubin jäsenenä! Rekisteröidy Käyttäjäksi Tästä linkistä!

Teksti: Kalle Kangas
Kuvat: Matti Matikainen

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!