fbq
Uutiset
27.05.2017 14:31
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus
Henri Sonkamuotka
Neliraaja-amputoitu Henri Sonkamuotka tapasi Matti Nykäsen ja Tuksun: Helvetin hienoa!
Uutiset
27.05.2017 14:31
Teksti: Sami Sinokki|Kuvat: Seiskan toimitus

Useissa Seiskan jutuissa esiintyneen neliraaja-amputoidun Henri Sonkamuotka saapui viime keskiviikkona siskonsa Miia Takalan kanssa Kuhmoisten maaseudulta Helsingin julkkisloistoon Seiskan 25-synttäribileisiin.

TAUSTAA: NELIRAAJA-AMPUTOITU EXTREME-HURJAPÄÄ HENRI SONKAMUOTKA TOTEUTTI JÄLLEEN YHDEN UNELMANSA – KATSO!

– Lähdimme aamulla ajamaan ja ajamme yötä vasten takaisin. Pitkä matka, mutta jännittävää päästä maalta isoon kaupunkiin katsomaan julkkisbileitä, Miia intoili Helsingin Kaivohuoneella vähän ennen kuin juhlat räjähtivät täyteen vauhtiin.

– Jännitti sen verran, että oli hermotupakat vedettävä tuossa pihalla. Olisi hienoa, jos pääsisin tapaamaan Matti Nykäsen, Henri puolestaan pohti heti juhliin saavuttuaan.

Tuksu yllätti

Henrin toive toteutui, sillä jos jossain voi tavata Matti Nykäsen, niin missä muuallakaan kuin Seiskan bileissä.

– Matti tuli itse juttusille ja tulimme heti hyvin toimeen. Hän oli odotettua rehellisempi mies. Olihan se ihan helvetin hienoa, Henri hehkutti Seiskalle pari päivää juhlien jälkeen.

– Siitä yllätyin, että Matti oli ihan selvin päin ja joi ainoastaan jäävettä, Henri hämmästeli.

Henri Sonkamuotka

Matin lisäksi Henri ja Miia pääsivät tapaamaan toisenkin alkoholittomalla linjalla juhlineen kohujulkkiksen.

– Tutustuimme Johanna Tukiaiseen, jonka kanssa juttelimme pitkään. Hänestä sain ihan toisenlaisen kuvan kuin se, jonka olen lehtienpalstoilta saanut. Hän oli ihan mielettömän ystävällinen. Paljon ystävällisempi kuin olisin voinut uskoa. Lisäksi hänkin oli selvin päin. Kävin jopa hakemassa hänelle alkoholitonta olutta, Miia kertoo.

Henri löysi uuden naisystävän

Henri on elämänsä aikana kokenut uskomattomia vastoinkäymisiä, joista suurin on oman koiran hampaan raapaisusta lähtenyt verenmyrkytys, jonka seurauksena häneltä amputoitiin kaikki raajat. Sen jälkeen hänen vaimonsakin häipyi.

Tällä hetkellä Henrillä pyyhkii kuitenkin hyvin. Hän on viimein löytänyt uuden vakituisen naisystävän, jonka kanssa hän on seurustellut jo useita kuukausia.

– Hän on vähän vanhempi kuin minä, mutta iällä ei ole minulle mitään väliä, Henri myhäilee.