fbq
Uutiset
13.07.2020 16:14
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All over press, Instagram
Maria Veitola
"Näytä alushousut!" Maria Veitola avautui viikonloppuna järkyttävistä koekuvauksista 1990-luvulla Jyrki-ohjelmassa - yksi mukana olleista pyytää nyt anteeksi
Uutiset
13.07.2020 16:14
Teksti: Poutanen Pauli|Kuvat: All over press, Instagram

1990-luvulla nuoruuttaan eläneet muistavat MTV3:n suoran päivittäisohjelma Jyrkin, joka keskittyi populaarikulttuuriin ja "nuoria kiinnostavien asioiden" ruotimiseen.

Jyrkin myötä tunnettuuteen nousivat sellaiset nuoren polven tv-kasvot, kuten Joonas Hytönen, Molli-Olli Oikarinen ja Katja Ståhl. Nykypäivän lukioikäisille ja sitä hieman vanhemmille kyseiset, aikansa tähtijulkkikset tuskin sanovat mitään, mutta yksi Jyrkiin liittynyt henkilö on takuulla tuttu myös tämän päivän nuorille: Maria Veitola, 47.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Tältä tuleva tv-tähti näytti Jyrki -ohjelman koekuvauksissa. Paikka ei auennut. 

Ei päässyt juontajaksi!

Maria Veitola ei tosin tullut koskaan Jyrki -ohjelman kautta tunnetuksi, sillä hän joutui diskatuksi koekuvaustilanteessa. Myöhemmin oman tähtensä mediataivaalle kovalla työllä nostanut Maria on kertonut vasta nyt, mitä hänen kohdallaan todella tapahtui. Viikonloppuna julkaistun Helsingin Sanomien Jyrki-artikkelin myötä Maria kertoi somessa, että ohjelman pomoporras oli käyttäytynyt todella epäasiallisesti nuorta juontajatarjokasta kohtaan. 

Marian mukaan häntä oli pyydetty koekuvauksissa näyttämään alushousut ja lisäksi häneltä oli tiedusteltu, pystyykö hän lähtemään baariin aina töiden jälkeen. 

Ohjelman tuottaja ja todennäköisesti myös koekuvauksissa mukana ollut mies, Marko Kulmala, on kertonut julkisuuteen, että noina aikoina (ja myöhemminkin) hänellä oli juomisesta johtuvia elämänhallintaonglmia. Myöhemmin mies raitistui ja antoi asiasta lukuisia haastatteluja.

Maria puolestaan kertoo Instagramissa, että yli kaksi vuosikymmentä sitten tapahtunut on nyt annettu anteeksi.

Henkilö, joka oli mukana Jyrki-ohjelman koekuvaustilanteessa, otti rohkeasti minuun yhteyttä nähtyään kirjoitukseni. Puhuimme asiat halki. Hän kuuli minut ja pyysi anteeksi. Myönsi virheensä ja kantoi täyden vastuun tapahtuneesta. Minä annoin anteeksi.

Maria myös kirjoittaa siitä, miksi hän antoi ajan kulua niin pitkään, ennen kuin puhui suunsa puhtaaksi. Helsingin Sanomat päätti juhlistaa 25 vuotta sitten alkanutta Jyrki -tv-ohjelmaa erikoisartikkelin merkeissä. 

Minusta on tärkeää kertoa myös siitä, millä hinnalla legendaarista nuortenohjelmaa tehtiin.
Mutta miksi en sanonut itse tilanteessa, ettei tämä ole sopivaa? Koska olin sekä shokissa, että häpeissäni: Mitä tämä on? Miksi minulle kävi näin?

Marian mukaan media-ala on siistiytynyt aiemmasta, mutta työtä riittää vielä.

Onneksi media-ala on tervehtynyt parissakymmenessä vuodessa ainakin jonkin verran. Valitettavasti päihdeongelmia ja merkittävään asemaan nousseiden ihmisten ongelmallista, koko työympäristöä tuhoavaa käyttäytymistä siedetään ja katsotaan edelleen liian usein sormien läpi. Lopputuote on monesti edelleen tärkeämpi, kuin ihmisten turvallisuus ja hyvinvointi. Alan tervehdyttämistyö jatkukoon edelleen. 

Tilaa Seiskan uutiskirje! »