Vain Seiskassa!
Matti Saren istuu vankilassa.

30 vuotta rötöstellyt Matti Sarén: Olen tienannut ryöstöillä kymmeniä miljoonia euroja – harvinainen haastattelu!

09.11.2017 08:57

Salon arvokuljetusryöstö oli viime vuoden suurimpia rikosuutisia. Poliisit totesivat heti, että teossa on nähtävissä tuttu kädenjälki. Rikos oli suunniteltu tarkkaan, ja liikkeellä olivat olleet ammattilaiset.

Lue myös: Salon arvokuljetusryöstön esitutkinta valmistui – ryöstäjiä yhä karkuteilla?

Arvokuljetusryöstöt alkoivat maassamme Suomen pankin ryöstöstä vuonna 2007. Tuolloin jutun päätekijä oli ruotsinsuomalainen Matti Sarén.

Ei siis ollut yllätys, että Matti vangittiin Salon ryöstökeikasta epäiltynä. Ammattirikollinen oli tuomittu aiemmin Suomen pankin ryöstöstä ja ollut syytettynä Liedon ja Loimaan arvokuljetusryöstöjen yrityksistä. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

Kun Matti marraskuussa 2016 joutui taas vankilaan, se oli viimeinen pisara. Hän päätti, että 30-vuotinen ura ryöstäjänä päättyy.

– En viitsisi elvistellä, mutta olen tienannut kymmeniä miljoonia euroja. Lopulta en noussut edes sängystä, ellei keikasta saanut vähintään miljoonaa. Ei kukaan uskoisi, jos kertoisin, miten paljon rahaa on tullut ja mennyt.

Näillä näkymin Matti vapautuu vankilasta huhtikuussa 2019, mutta tuomio voi vielä muuttua. Asiaa käsitellään vielä korkeimmassa oikeudessa.

Lue Matin harvinainen kahden aukeaman erikoishaastattelu torstaina ilmestyneestä Seiskasta!

Teksti: Juha Nurmi
Kuvat: Ari Lahti

Lisää aiheesta

Älä missaa kuumimpia viihdeuutisia! Seuraa Seiskaa somessa!