Näin Michelin-kokki Kim Mikkolan ura sai alkunsa: ”Kaikki rahat menivät bussimatkoihin!”

Kim Mikkola on huippukokki.
Mainos
Mainos päättyy

Helsinkiläisen ravintola Inarin nokkamies Kim Mikkola, 30, sai viime viikolla ensimmäisen Michelin-tähtensä.

Ennen Michelin-julkistusta Kim oli monelle täysin tuntematon nimi, vaikka hänen ansioluettelonsa on vailla vertaa.

Vuonna 2017 Suomeen palannut huippukokki työskenteli pitkään johtotehtävissä maailman parhaassa ravintolassa, tanskalaisessa Nomassa.

Arvostettu palkinto nosti huippukokki Kim Mikkolan ravintolamaailman huipulle: ”Michelin-tähdet eivät kiinnosta!”

Vimma kehittyä vie Kim Mikkolaa eteenpäin. Hän aloitti työt parhaissa ravintoloissa jo teinipoikana.

Mainos
Mainos päättyy

– Michelin-ravintola Olo otti minut töihin, kun olin vielä amiksessa. Olin aamut koulussa Salossa ja illat Helsingissä. Kaikki tienatut rahat menivät bussimatkoihin. En ehtinyt edes omiin valmistujaisjuhliini, Kim muistelee.

Olosta Kim siirtyi Markus Aremon oppiin. Kokkilegendan aisaparina hän maistoi heti menestystä, kun ravintola Carma palkittiin Michelin-tähdellä.

– Silti alkoi tuntua, ettei urani etene. Laitoin hakemuksia maailman parhaisiin ravintoloihin, ja lopulta sain vastauksen Nomasta.

– Kun kerroin töissä pääsystä testiin maailman parhaaseen ravintolaan, minulle ei myönnetty vapaata. Otin sitten loparit.

Mainos
Mainos päättyy
Ladataan